Reklam

IFK Skövde HK - Alingsås HK

4 oktober 2016 at 21:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Två matcher på spel denna tisdag och det är också två matcher som det ska rekas om. Ena spelas i Göteborg och den andra i Skövde där hemmalaget tar emot Alingsås i en match som framförallt kommer innehålla mycket spring. Två lag som älskar att spela på andra fas och kontringar, och min feeling är att det kommer flyga fram och tillbaka. Fartfyllt = överspel, häng med!
Alingsås har startat säsongen lysande och tre av tre är ett faktum. Något man kan se att man har utvecklat är framförallt offensiven där man stundtals varit överlägsna i sina respektive matcher. Mot Guif prickade man in 26 baljor, Ricoh 30 och senast mot Redbergslid 36 (!!). Konceptet försvar-kontring är vad man fortfarande står fast vid och det är där man levererar sina största framgångar i matcherna. Det man dock varit bra på är även det uppställda spelet och de senaste två matcherna säger ju sitt då man snittat 33 mål framåt. Nyförvärvet Magnus Persson har hittills varit en succé och han tillför oerhört mycket med sitt breda spelsinne, och inte nog med det så är han också en straffspecialist. Jag ser inga moln på himlen som ska stoppa detta Alingsås till fortsatt produktion och överspelet är givet, in med 30 baljor igen!

Skövde har jag ofta betraktat som ett mini Alingsås då man alltid har goda kantspelare som levererar och älskar en fartfylld handboll. Likt Alingsås så har man också presterat framåt men dock desto sämre bakåt, men det bryr vi oss inte så mycket om då det är framåt det ska levereras i ett överspel (självklart ökar ett sämre försvarsspel, Alingsås chanser att göra fler mål). 28 baljor mot Sävehof följt av 31 mot Hammarby samt 26 mot Guif, ett gott facit inför framtiden! Statistiken talar för ett målglatt möte idag och då Skövde inte har något emot ett snabbt och fartfyllt spel, lirar jag överspel!

Både Alingsås och Skövde har varit bra i sitt anfallsspel och statistiken talar för ett målglatt möte. Bet365 erbjuder en lina på över 50,5 vilket är väldigt generöst. Den måste bara plockas och insatsen får ligga på strax över medel!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback