Reklam

IFK Norrkoeping - AIK: Double chance: X2

Matchcenter
26 oktober 2020 at 19:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Nya Parken
22 okt 2020 at 23:01 (Uppdaterad 26 okt 2020 at 20:53) 22/10
29
0
Chans (1-X-2): 30-40-30%
Spelvärde: 122,50%
Lägsta spelbara odds: 1,43
Units: 9/10
Hit/Miss: 2-2
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Allsvenskan går mot sin slutfas vilket även betyder att poängen blir alltmer viktigare. AIK är i storform men är rätt så långt borta rent poängmässigt för att börja tänka på en Europaplats, något som Norrköping däremot har siktat in sig på.
Talar för spelet
  • Norrköping har inte vunnit på hemmaplan sen den 22 juli.
  • AIK har fyra raka segrar.
  • AIK är ruggigt starka defensivt med endast tre insläppta mål på nio matcher.
Talar emot spelet
  • AIK har inte vunnit mot Norrköping sen 2017.
  • Peking har mer att spela för än vad AIK har.
  • AIK:s försvarskugge Mikael Lustig riskerar att missa matchen på grund av skada.

Ligatvåan IFK Norrköping är just nu åtta poäng bakom Malmö FF, lite för långt kanske för att på allvar börja hoppas på SM-guld. Istället har de siktet helt inställt på att säkra en topp 3-placering, vilket även resulterar i en europakvalplats. De har definitivt spelarmaterialet för det, men prestationerna har varit alldeles för ojämna.

Det blev vinst senast borta mot Varberg med 3-1, men senaste hemmavinsten var i juli. På tok för dåligt för ett lag som aspirerar på att hamna i toppen av tabellen. Det som dock talar för en Pekingvinst är deras facit mot AIK. De har nämligen inte förlorat mot de sen 2017. Nu är det dock ett hungrigt och smått pånyttfött gnaget man kommer ställas emot. 

AIK ser ut som ett topplag igen

Det är ju ingen hemlighet att AIK var riktigt illa ute i somras. Spelet fungerade inte alls och det började se mer och mer ut som att AIK skulle spela i superettan 2021. Nu ser verkligheten dock annorlunda ut och AIK har blivit ett vinnande lag igen. Gnaget ser otroligt defensivt stabila ut och har verkligen kontroll på matcherna. Tränaren Bartosz Grzelak verkar tillslut ha hittat framgångsreceptet.

Solnalaget är ju rätt så avsågade från topplagen, men motivationen hos spelarna att avsluta denna säsong på ett snyggt och värdigt sätt är säkert stor. Men borta mot Norrköping blir en tuff uppgift, och förr eller senare kommer väl formen att dippa för AIK? Som det har sett ut senaste tiden så tror jag inte att det kommer ske i just denna match, det var längesen man AIK så här bra. Mitt speltips blir således X2, och för 1.75 gånger pengarna är det riktigt fin utdelning!

Troliga startelvor:

AIK
Janosevic
Lundström, Papagiannopoulos, Karlsson, Kahl
Larsson, Adu, Rogic
Abraham, Goitom, Ring

IFK Norrköping
Pettersson
Wahlqvist, Dagerstål, Castegren, Krogh Gerson
Fransson, Smith, Thern
Levi, Nyman, Haksabanovic

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback