Reklam

IFK Göteborg - Kalmar: 1

Matchcenter
26 augusti 2019 at 19:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Gamla Ullevi
19 aug 2019 at 21:04 (Uppdaterad 26 aug 2019 at 20:51) 19/08
119
0
Chans (1-X-2): 60-25-15%
Spelvärde: 117,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-0
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas

Nyckelfaktorer:
IFK Göteborg har fått in kvalitet i två etablerade nyförvärv
IFK Göteborg har varit starka på hemmaplan denna säsongen
Kalmar har övervärderas efter segern mot ett roterande AIK i veckan
Kalmars spel under Magnus Pehrsson har inte imponerat.Kalmar FF slog senast AIK som roterade för att fokusera på Europa League i veckan och har blivit för högt värderade av det.
Kalmar FF har/är inne i en väldigt djup formsvacka och innan segern mot AIK hade man inte vunnit en Allsvensk match på 11 omgångar.. Senast mot AIK fick Rasmus Elm hoppa in sista 10 minuterna efter en lång tid av frånvaro som är deras absolut bästa spelare. Tränaren Magnus Pehrsson gör sin första säsong i Kalmar FF och spelet under honom har inte imponerat alls. Det står väldigt lågt med hela laget och vill ha alla spelare på rätt sida vilket har lett till att man haft väldigt svårt att göra mål och har endast gjort 17 mål på 20 matcher, vilket är lägst antal i serien.

IFK Göteborg började serien väldigt starkt och var med i toppen i början av serien. Men med klubbens ansträngda ekonomi har man fått sälja Nygren och Starfelt. Så har även Karlsson-Lagemyr blivit långtidsskadad som var väldigt viktig för den blåvita offensiven. Efter detta har man tappat i tabellen. De har inte förlorat på 9 matcher men det har blivit för många kryss. Poya har fått till ett väldigt bra grundspel som gjort att man inte faller igenom spelmässigt så ofta i matcherna men sedan Karlsson-Lagemyr blev skadad har man saknat offensiv kvalitet för att lyckas avgöra matcherna.
I slutet av transferfönstret tog man in Sana och Aiesh för att förstärka offensiven. De har nu fått en och en halv match i benen och fått fart på Blåvitts offensiv samtidigt som målskytten Vibe börjat komma tillbaka från skada och gjorde mål senast mot Helsingborg.
Till matchen mot Kalmar är Yusuf avstängd medans lagkapten Ohlsson är tillbaka efter avstängning.

Jag förväntar mig en matchbild där Kalmar FF kommer att ställa sig väldigt lågt med hela laget där IFK Göteborg kommer att ha bollinnehavet och försöka lösa upp Kalmar. Med en Söder i målform (4 mål på 3 senaste matcherna)  och två nya skickliga etablerade spelare i Sana och Aiesh som är skickliga en mot en bör Blåvitt ha en bra chans att få hål på Kalmar. Samtidigt som Vibe troligtvis kommer kunna få ännu mera speltid. IFK Göteborg har varit väldigt starka på hemmaplan i år och har raden 5-4-1 med en målskillnad på 13-4. Medans Kalmar FF endast tog sin andra seger senast mot AIK på bortaplan. Lägger spelet tidigt då den raka 1:an till 1,95 troligtvis kommer sjunka en bit fram till matchstart.

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback