Reklam

IF Sundsvall Hockey - Mora IK

15 februari 2016 at 14:14 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
2
0
Det har varit landslagsuppehåll i HockeyAllsvenskan och SHL men nu drar det igång igen. Mora imponerade otroligt i senaste mötet hemma mot AIK där man vann enkelt med 6-1. AIK hade inte en suck och blev totalt överkörda. Truppen i sin helhet har det som krävs för att ta sig hela vägen till ett playoff mot SHL. Det har tagit tid att hitta rätt men nu när Mora gjort det är de svårstoppade.

Tabelljumbon har haft det tufft hela säsongen och det har bara blivit åtta trepoängare på 45 matcher. Laget är inte speciellt imponerande och ser mer ut som en trupp topplagen i division 1 spelar med. De håller helt enkelt inte Allsvensk klass.

Om matchen ikväll

Jag tror det kommer bli en hyfsat tät match till en början där två lag kommer från en veckas matchledigt. Ju längre matchen går kommer Mora att ta över och styra spelet. Moras styrka i spelet är att de gör få misstag och deras spelskickliga backar sätter upp spelet snabbt. Med vassa forwards skapar detta ofta 3 mot 2 lägen då man ofta spelar förbi motståndarens forwards. Det blir tufft för Sundsvall att orka med denna typen av hockey i 60 minuter så räkna med att de kommer komma en del mål i slutskedet. Den tredje perioden är den perioden som jag tror kommer vara mest målrik.

Matchodds 1X2
Sundsvall, 3.10
Oavgjort, 4.25
Mora, 1.98

Mitt tips: Vinst Mora

Mora är det helt klart bättre laget och har stått för några riktigt fina prestationer efter jul. Bland annat bortavinst mot hemmastarka Karlskoga och nu senaste matchen mot AIK. Sundsvall har haft svårt att komma upp i den nivå som de konkurrerande lagen i ligan. Jag förutspår att matchen kommer att vara jämn till en början men successivt tas över av bortalaget Mora.
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback