advert

HV71 - Rögle

2 februari 2017 at 20:00 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Omgång fyrtioett står för dörren under torsdagskvällen. Det väntas en riktigt viktig batalj nere i Småland och i Jönköping inne i Kinnarps Arena när HV71 gästas av bottenlaget Rögle. Det skiljer hela fyrtiosex poäng mellan lagen. Har bortalaget något där att hämta?

HV71 går som ett skott just nu. Laget har åtta segrar på lagets nio senaste matcher och kommer närmast från en 2-1 seger på bortaplan mot Djurgården på Hovet. En seger som inte var helt och håller rättvis, men ett lag med gott självförtroende har studsarna med sig.

I och med segern behåller HV71 sin tredje plats i tabellen. Laget kämpar för att hålla pånyttfödda Skellefteå bakom sig. HV71 har spelat ihop sjuttiofyra poäng efter fyrtio omgångar och har tre poäng fler än fyran Skellefteå och fem poäng mindre än tvåan Frölunda.
HV71's framförallt största styrka den här säsongen har varit ett stabilt försvarsspel. Med ynka åttio insläppta mål på fyrtio matcher ger det ett imponerande målsnitt på bara två insläppta puckar per match. Anmärkningsvärt är det dessutom att laget har bara släppt in två mål eller fler i fyra av sina elva senaste matcher.

Hemma i Kinnarps Arena är formen ytterst god. I den förra hemmamatchen besegrades Leksand med 3-1 och HV71 tog sin tredje raka hemmaseger och poäng i den femte hemmamatchen på raken.
En storstilad form på hemmaplan gör HV71 till seriens fjärde bästa hemmalag med trettioåtta inspelade poäng efter arton hemmamatcher.
Försvarsspelet har varit lika imponerande på hemmais och med trettiofem insläppta mål på dessa hemmamatcher snittar laget bara 1,94 mål i baken per hemmamatch.

Rögle, Rögle, Rögle. Laget har inte vunnit en match sedan annandag jul då laget besegrade Färjestad med 4-3 efter straffar på bortaplan. Det betyder att Rögle gick genom hela januari månad utan att ta en enda vinst och är nu uppe i tolv raka förluster.  Det är mycket som studsar emot ängelholmarna dessutom. Nu sist föll laget med 3-4 på hemmaplan mot Växjö. Detta efter att ha tappat en 3-1 ledning och släppt in 3-4 målet med 1.20 kvar av matchen. Matchen innan mot Frölunda blev det samma förlust siffror och då åkte Rögle på förlustmålet med 3.41 kvar av matchen.

Man kan lugnt konstatera att detta är inte Rögle's säsong. Laget har haft oändligt med skador och har haft uppemot tio spelare borta i varje match sedan säsongstarten. Klubben sparkade sina två assisterande tränare för ett par omgångar sedan, men det har fortfarande inte gett någon märkbar effekt i poängprotokollet.
I tabellen finner vi inte helt oväntat laget sist med endast tjugoåtta inspelade poäng efter trettionio omgångar. Rögle har åtta poäng upp till nästjumbon Leksand och femton poäng upp till Örebro på säker mark.

Rögle's största dilemma den här säsongen har varit bortaspelet. Laget har endast mäktat med att vinna fem av arton bortamatcher.
I den senaste bortamatchen föll Rögle med 2-4 mot Växjö. Det innebar lagets femte raka förlust på resande fot.
Största problemet har varit målfabrikationen på bortais. Med blott trettiosju mål framåt är det näst minst gjorda av alla lag i serien. Det ger dessutom ett blygsamt målsnitt på 2,05 mål framåt per bortamatch.

Lagen möts nu för fjärde och sista gången för den här säsongen.
Dom tre tidigare mötena har resulterat i tre raka segrar för HV71. Men ser vi över en längre period till lagens fem senaste möten så hade Rögle två raka vinster mot HV71 innan säsongens tre möten.
I Kinnarps Arena har Rögle förmågan att störa HV71. Två segrar på lagens tre senaste möten. Rögle har gjort minst två mål i fyra av dom fem senaste matcherna där inne och har två segrar på dessa fem matcher.

Vinna eller försvinna är väl bara förnamnet för Rögle den här matchen. Ingenting talar väl egentligen för bortalaget ikväll. Ett otroligt formstarkt hemmalag som går som tåget och har en ruggigt stabil defensiv. Men trots det väljer jag att tro på att Rögle kommer störa smålänningarna. Varför det då? Jo, det på grund utav att Rögle har börjat fått igång sitt spel. Eldebrink har laget att tro på sig själva och förlusterna senast mot Växjö och Frölunda är ett bevis på att något är på gång. Att Rögle lyckas göra tre mål på både Växjö och Frölunda är imponerande.
HV71 har en sanslös form. Och formtoppar är till för att brytas. Detta är en match som mycket väl kan bli så. Det på grund utav att Rögle trivs i Jönlöping. Laget har gjort minst två mål i dom fyra senaste besöken samt vunnit två av dom tre senaste.  Ska Rögle lyckas kunna undvika kval med tretton omgångar kvar måste trepoängarna rulla in och för det ska bli verklighet måste laget lyckas göra minst två mål ikväll.

Mitt spel blir därför Rögle över 1,5 mål till 1,96 hos Unibet.
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback