advert

Hull City - Southampton

6 november 2016 at 16:15 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Hull City med sämst form i hela Premier League tar emot Southampton hemma på KCOM Stadium på lördagen. Hemmalaget har inte vunnit en ligamatch sedan 20/8, blir det ny förlust i eftermiddag?

Ruskigt tungt hos Hull som inte får något att stämma för stunden, 6 raka förluster i ligan och en 18:e plats med bara 7 inspelade poäng. Laget får snart byta namn till Hull Kittens om de fortsätter i samma stil. Mike Phelan har till sitt förfogande en i grunden begränsad trupp som dessutom är svårt skadedrabbad, till denna match noterar vi hela 7 spelare på skadelistan. Som grädde på moset noterar vi även att Diamonde är avstängd till dagens drabbning.

Sist blev det förlust 1-0 borta mot Watford efter ett blytungt självmål av Dawson i 83:e minuten. Laget har inget flyt alls för tillfället. Till denna matchen kan viktiga Snoddgrass som gjort 3 mål för laget vara tillbaka från sin skada, enda ljusglimten för dagen. Det offensiva spelet har annars varit knackigt för Hull med bara 2 fullträffar på de 5 senaste ligamatcherna. Defensivt har det om möjligt varit lika bedrövligt med 16 insläppta på de 5 matcherna. Laget har totalt släppt in 23 mål, fler än något annat lag i ligan och jag ser inte alls hur de ska lyckas täppa till bakåt mot ett starkt Southampton. Inte ens när skadelistan lättar tror jag detta laget kan lyfta i tabellen. De kommer få kriga hela säsongen för att hålla sig kvar och jag tror inte att de lyckas.

Gästande Southampton tog en fin seger när Inter besegrades i Europa League med 2-1 i torsdags. Claude Puel kostade på sig att vila några av sina stjärnor så laget ska inte vara allt för slitet till denna match. Sist i ligan blev det förlust 0-2 hemma mot ett starkt Chelsea, inte mycket att säga något om. Innan det gick laget 5 raka utan förlust i ligan. Även bortalaget har en lång skadelista med 7 spelare, dock ingen blytung frånvaro och här finns absolut uppbackning.

Southampton spelar en ruskigt fin fotboll för tillfället och har kapacitet att lyfta från sin 10:e placering i tabellen. Tadic har skapat näst flest chanser av någon spelare i hela Premier League, 28 stycken och är en viktig offensiv injektion för laget. Austin på topp har smällt in 4 bollar och i god form har vi även Redmond som tryckt in 3 mål såhär långt. Att tillgå offensivt finns även rekordvärvningen Boufal som sett piggare ut på slutet. Backlinjen ser stabil ut med Dijk och Fonte i mittlåset och framför sig har de Romeu som städar undan det mesta på mittfältet. Jag håller detta Southampton högt och tycker Puel gör ett bra jobb med laget.

Southampton har vunnit de 6 senaste matcherna mot Hull och jag ser inte hur den trenden ska brytas idag. Ett hemmalag i usel form med många skador får det tufft mot ett väl balanserat Southampton som spelar fin fotboll för stunden.

Jag spelar Southampton att vinna till 1,72 hos Nordicbet med 6/10 units.
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback