Reklam

Huddinge - Västervik: Över 5,5 Mål

24 mar 2018 at 13:35 (Uppdaterad 24 mar 2018 at 20:47) 24/03
43
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (över-under): 56-44%
Spelvärde: 106,40%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-2
Unibet Spela nu hos Unibet
Den allsvenska kvalserien drog igång i torsdags där Huddinge åkte på stryk mot Borlänge och Västervik hemmaslog Troja. Idag mötts dem i Björkängshallen och som jag ser det så bör vi ha goda chanser till att knäcka överspelslinan.

Huddinge förlorade med 5-3 uppe i Borlänge i premiären och det var tredje raka förlusten mot just Borlänge. Matchen fördes ganska klart av Huddinge tycker jag, men Borlänge var som vanligt effektiva och gjorde mål på sina chanser, vilket Huddinge hade svårt med. Spelmässigt genom hela matchen så tycker jag Huddinge var klart bättre, men man måste få bättre utdelning framåt om man skjuter 51 skott på mål. Idag får man en ny chans mot allsvenska Västervik och matchen känns överlag lite öppen här. Det är alltid svårt att sia om hur lagn från hockeyettan står sig i jämförelse med lagen uppifrån. I regel brukar dem alltid stå sig ganska bra och det är delvis därför jag tror att Huddinge ändå har en chans idag. Jag vågar dock inte lita på det defensiva arbetet och Daniel Fahlström tycker jag har klappat ihop för många gånger senaste veckorna för att man ska kunna lita på honom också. Därför kommer överspelet att testas. Västervik har ett lag som utan tvekan ska kunna vinna mot Huddinge och framförallt så tror jag att man kommer behöva göra ett par mål för att vinna idag. Huddinge är kvicka och jag tror man kommer få problem i egen zon och Huddinge kommer säkerligen hota mer offensivt än vad Troja gjorde i premiären i torsdags. Med tanke på de defensiva bristerna i Huddinge så bör Västervik också ha goda chanser att göra mål idag och därför kommer överspelet återigen testas.

Talar för spelet

  • Huddinges stora styrka är spelet offensivt. Man är ett snabbt lag där de flesta i truppen har offensiven som sin bästa kvalité och det gäller även backsidan. Backarna är offensiva pjäser i det stora hela och man bygger mycket runt dem.
  • Spelet bakåt har inte imponerat i Huddinge. Man har sprungit igenom grunserien, men det har synts på dem att så fort de får lite större press på sig bakåt så blir det väldigt stimmigt. Västervik är tunga och kommer garanterat sätta hård press på Huddinge.
  • Daniel Fahlström är en stabil målvakt utan tvekan, men något säger mig att Huddinge borde kunna locka till sig en bättre målvakt. Det känns inte som någon ”kvalseriehjälte” direkt och de senaste veckorna har han varit väldigt ojämn. Ett av Huddinges svagaste kort.
  • Tror på en fartfylld matchbild helt enkelt. Huddinge alltid speediga och offensiva på hemmaplan. Det kommer öppna upp sig bakåt och Västervik kommer få bra kontringslägen. Tror även att Västerviks höga press kan resultera i att man också får lite ”långt lag”, vilket innebär att Huddinge också kommer få en del ytor.

Talar emot spelet

  • Västervik är väldigt bra på att dra ner tempot i matcherna ibland. Det kanske är just det som behövs emot ett fartfyllt Huddinge och risken är att man då ställer upp istället för att checka hårt som är min tro på gameplan här.
  • Huddinge kommer förmodligen inte få lika mycket skott som i Borlänge senast och man har en tendens att vara ineffektiva. Det gäller att ta vara på sina lägen idag.

Jag tror på en öppen matchbild där Huddinges starka offensiv tillsammans med en skakig defensiv är de stora anledningarna här. Jag kommer att testa över 5.5 mål till oddset 1.90 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback