advert

Huddinge - Sundsvall

24 januari 2017 at 19:47 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


På onsdagskvällen är det upplagt för ett litet toppmöte i den norra allettan mellan serieettan Huddinge och fjärdeplacerade Sundsvall. I mitt tycke skulle det lika kunna vara en seriefinal och oddset på bortalaget sticker ut.

Huddinge är för mig helt väntat etta i serien med drygt hälften av matcherna kvar att spela. Man har skrapat ihop 20 av 24 möjliga poäng och är på så sätt delad etta poängmässigt med Visby. De två lagen ligger fem poäng före trean Piteå och har således en bits försprång. Huddinge kan vid en seger idag ta ett jättekliv, speciellt till fyran Sundsall som i det här laget har 14 poäng. Enligt mig så är Huddinge seriens bästa lag och jag var väldigt nära att lägga dem som vinnare av den norra allettan, men kände på något sätt att det skulle bil ett getingbo och lika gärna något annat lag skulle vinna. Huddinge har dock visat sig vara så bra som många tror och fortsätter man på samma inslagna väg så kommer man bli livsfarliga i en eventuell kvalserie, även om jag tror att både Troja och Kristianstad kommer bli för tuffa i slutändan. Det som Huddinge kommer att förlora på är det defensiva känns det som. Framåt är man väldigt bra där man är kreativa och skapar väldigt många målchanser. Däremot har dem ibland lite svårt att förvalta sina lägen och det defensiva kan ibland få ut lite av det. Man släpper inte in så mycket mål, men det är såklart för att man ofta har mycket puck i framförallt anfallszon. När de får lite press på sig så är de som sårbarast såklart.

Sundsvall har även dem imponerat såhär långt trots att man bara tagit 14 poäng och ligger på fjärde plats. Den norra allettan är tuff och innan serien kändes det som att det fanns 4-5 potentiella serievinnare som ingen skulle bli förvånad ifall de vann. Sundsvall var givetvis en av utmanarna. För dem kanske det är en av säsongens viktigaste matcher då dem vid en förlust hamnar alldeles för långt efter framförallt Huddinge. Jag tycker även Sundsvall är bättre än en fjärdeplacering i tabellen. Man har ett rutinerat lag som har vart med förr, speciellt i såna här sammanhang. Man var ett av den norra seriens bästa bortalag och det kan väl jämföras med att man är ett riktigt bra playofflag. Man har en stabil defensiv grund att stå på där man vet hur man dödar matcher. Målvakten Magnus Åkerlund är gammal, men dock kanske seriens bästa målvakt. Självklart blir man svåra att slå då. På sju spelade matcher har man endast förlorat en match under ordinarie tid. Jag tycker självklart att Huddinge ska vara favoriter i den här matchen, men bolagen ser det om man tittar på oddsen som en ganska klar seger. Det gör inte jag med tanke på att Sundsvall är så pass bra bakåt som man är. Oddsen är för höga på en bortaseger och det känns som en typisk kryssmatch där jag ändå har bra känsla för en tvåa redan under ordinarie tid.

Vi får ett tacksamt odds på dubbelchansen på Sundsvall och kommer också välja att spela detta med 6 units. Den våghalsiga kan testa en tvåa. Oddset är 1.91 och ni finner det hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden
  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback