Reklam

Huddinge - Borlänge: 1

7 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
5 mar 2018 at 21:12 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 07:10) 05/03
113
0

Hockeyettanfinalen

Chans (1-X-2): 58-19-23%
Spelvärde: 101,50%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-7
Betway Spela nu hos Betway
Allettan är klar och seriesegrarna ska mötas i bäst av tre matcher om en direktplats till kvalserien. Huddinge vann södra och Borlänge vann den norra. Huddinge är i mitt tycke rätta favoriter från början och jag tror också man håller favoritskapet.

Huddinge vann Allettan Södra genom att i den sista omgången gå om Kristianstad då man gjorde sitt och hade resultatet i Kristianstad med sig. Lite tur såklart, men nu är man där med halva foten i kvalserien. Huddinge tyckte jag innan säsongen hade kanske det bästa laget på pappret och seglade upp som favoriter för mig. Man krossade det mesta i grundserien, fick det lite tuffare i allettan, men i det stora hela har man ändå gjort en lyckad säsong. Målet är såklart att ta sig uppåt och man har varit snubblande nära ett par säsonger nu. Den här säsongen skulle jag säga är det bästa Huddinge vi sett på väldigt många år. Det första hindret är Borlänge och det tror jag att man löser, trots att man i värsta fall kommer att få spela två matcher i Borlänge. Första matchen är lite av en nyckel och hemma i Björkängshallen tycker jag att man ska klara det här. Borlänge vann den norra serien på ett imponerande sett. Däremot så tycker jag kanske att Borlänge blivit aningen hypade nu. Det är lite likt för ett par säsonger sedan när man sprang igenom både grundserien och allettan för att sedan falla pladask i kvalserien. Ingen kan säga något att dem inte gjort en riktigt fin resa. Man har tappat ett par duktiga killar till andra lag, men på något vis har då andra steppat upp och blivit ännu bättre. Jag tycker mig ändå se att man kanske har levt lite på sitt flow och ska dem ha någon som helst chans så måste de fortsätta på samma väg, men Huddinge är nog förmodligen årets tuffaste motståndare såhär långt.

Talar för spelet

  • Som sagt, det var oerhört längesedan Huddinge hade sån här bredd på sitt lag. Backsidan är spetsig och man kan egentligen sätta in vem som helst i ett powerplay till exempel. Framåt är man alltid duktiga och det är få lag som hänger med när de sätter fart på rören.
  • Det känns som att Huddinge har lite kvar att ge. Borlänge har länge presterat på sin maxnivå och jag tror inte dem kan bli så mycket bättre än vad dem är. Formtoppen har man haft och jag tror man har större chans att gå ner sig än vad man har att prestera bättre.
  • Marcus Hellgren Smed har vuxit ut till ett monster under allettan för Borlänge och räddat dem i många matcher. Offensiven i all ära, men de har varit beroende av en bra målvakt i vissa lägen. Fahlström i Huddinge är bra, men det känns inte som att Huddinge är lika beroende av att sin målvakt spelar på topp då man sällan är så tillbakapressade. Ska Borlänge ta poäng så måste Hellgren förmodligen göra sitt livs match.

Talar emot spelet

  • Borlänges offensiv har varit i absolut toppklass. Sebastian Bengtsson har stått för 14 mål på 18 spelade matcher och det gäller att Huddinge håller koll på honom.
  • Hellgren Smed i Borlänge har burit Borlänge på sina axlar under hela Allettan. Nästan 95% i räddade skott och han har varit deras stora utropstecken den här säsongen. Liten fördel för Borlänge på målvaktssidan.

Jag tycker kanske att oddset är i lägsta laget, men Huddinge är enligt mig ett bättre hockeylag rakt igenom. Det kommer bli tight, men jag tror bredden avgör. Det känns som att Huddinge måste hålla koll på ett par spelare bara samtidigt som att Borlänge har fyra femmor att hålla koll på. Jag testar Huddinge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos betway.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback