Reklam

HIFK - Skellefteå: (AH: 0,0) 2

Matchcenter
9 oktober 2018 at 18:00 - Hockey, Europa - Champions Hockey League
9 okt 2018 at 10:18 (Uppdaterad 9 okt 2018 at 20:22) 09/10
79
0

Champions Hockey League

Chance (1-X-2) including handicap: 43-0-57%
Spelvärde: 110,01%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-5
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Förutsättningarna inför näst sista gruppspelsmatchen i Champions Hockey League är glasklara i grupp C. För hemmalaget HIFK behövs det seger för att ha möjlighet till avancemang medan det räcker med två poäng för Skellefteå att gå vidare.

Grupp C är väldigt tajt och Skellefteå toppar gruppen med tio poäng efter fyra matcher. Hemmalaget HIFK ligger just nu trean med sju poäng, lika många som tvåan Bolzano. 
Ett Bolzano som har utslagna och slagpåsen polska Tycha kvar i dubbelmöten går till den större graden att räkna in som en klar topp två kandidat. 
Det gör att förutsättningarna inför denna drabbning är högintressant och HIFk måste vinna för att hoppet om slutspel ska finnas kvar.

Vad talar för en bortaseger:
► HIFK är inte det laget som laget var för ett par säsonger sedan. Det var tre säsonger sedan laget senast var i final i den inhemska ligan och hela åtta säsonger senast laget vann guldet. 
I Champions Hockey League har inte framgångarna existerat. Förra årets turnering åkte laget ut i gruppspelet och har aldrig nått längre än åttondelsfinal i sin medverkan. 
Den här gången har inte det heller klickat för finnarna. Laget har med nöd och näppe besegrat slagpåsen Tychy två gånger. Med 2-1 respektive 5-3. Det jämfört mot Skellefteå som slagit samma motstånd med 8-1 respektive 6-2.
► All press på hemmalaget. Skellefteå har såpass bra målskillnad +11 mot tvåan Bolzano +4 och tre poäng före så västerbottningarna kan verkligen åka till Helsingfors och spela avslappnat. 
HIFK måste ta poäng och gärna seger efter fulltid för att möjligheterna om avancemang ska leva kvar.
► Hemmalaget krampar både i Champions Hockey League och i den inhemska ligan. Framförallt i SM Liiga är formen en aning kall. Laget bröt förvisso en förlustrad på tre raka matcher senast när mittenlaget Juukurit besegrades med 4-3 på hemmais. 
HIFK släpper in alldeles för mycket mål och tjugosju insläppta mål i den inhemska ligan är flest av samtliga topp nio lag.
► Skellefteå saknar en titel i form utav Champions Hockey League och har verkligen gått in helhjärtat in i turneringen. Laget har kört över Tychy och besegrat grupptvåan Bolzano. 
Formen är bra med poäng i tio av elva matcher inkluderat ligaspel och Champions Hockey League. Poängsviten bröts i förra liga omgången mot ett desperat Brynäs på bortaplan. En förlust som gjort att laget käkat taggtråd till resan mot Helsingfors. 

Vad talar emot:
► Ett desperat hemmalag och Skellefteå brukar tendera att ha det svårt mot lag som kriger in i det sista och gör det där desperata som ingen riktigt räknar med. HIFK är inte ett dåligt lag och underskattning eller nonchalans får inte existera om det ska bli seger för Skellefteå.
► Ett väldigt bra hemmalag. HIFK är ett utav Finlands bästa hemmalag och har under årets säsong av SM Liiga vunnit tre av fyra hemmamatcher och tagit poäng i samtliga. 
Hemmatrenden är ljus och laget har inte förlorat under ordinarie tid på hemmaplan sedan 18 januari 2018! Det är för 22 matcher sedan! Och av dessa 21 matcher med poäng matcher har det bara blivit fem förluster efter övertid eller straffar. 

Viktig match som står på spel. Hemmalaget har pressen på sig och kan laget ta den till sin fördel är den stora frågan. HIFK besitter inte den trupp som laget brukar ha haft under dom senaste säsongerna utan är en aning svagare än på några säsonger. Laget har förvisso bekantingar från SHL i form av A. Engren, V. Varakas, J. Motin, E. Thorell och L. Petrell. 

  • Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Bra utbud och odds
  • Smidiga utbetalningar

Kommentarer

Feedback