Reklam

Helsingborg - Tranås: 2

7 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
6 jan 2018 at 11:55 (Uppdaterad 7 jan 2018 at 18:33) 06/01
140
0

Hockeyettan Södra Vår

Chans (1-2): 30-70%
Spelvärde: 131,60%
Lägsta spelbara odds: 1,43
Units: 9/10
Hit/Miss: 2-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Tranås är storfavorit att vinna den södra fortsättningsserien och på söndagen åker man till Helsingborg för att fortsätta sin resa. Bortamatcher är alltid luriga på något vis, men här känns det återigen som vissa oddssättare har lagt ut fel favorit. Tranås ska vara favoriter här och jag tror man vinner igen.

Tranås spelade vi faktiskt emot senast mot Hanhals. Inte för att Tranås är dåliga eller för att jag trodde Hanhals skulle vinna, utan för att oddset var riktigt högt. Tranås verkade ha full kontroll på matchen och förde spelet rakt igenom och vann skotten med 41-17. Dock ska det sägas Hanhals satt utvisade nästan andra halva perioden och det är klart det tar på krafterna när man inte heller får några domslut med sig. Tranås är bra och ska vinna den här serien. Så enkelt är det bara. Jag tycker man har ett lag som skulle tagit sig till allettan, men man misslyckades pågrund av för många onödiga poängtapp eller något annat. Förlusten i första matchen mot Halmstad borta är inget att hänga upp sig för. Halmstad har höjt sig rejält och är väl det laget som ska utmana om seriesegern isåfall. Motståndarna Helsingborg är lite luriga tycker jag dock. Man har ett lag som känns helt okej på något vis med ett par spelare som sticker ut. Ledande i truppen är väl den gamle elitspelaren Daniel Åhsberg som stått för det mesta den här säsongen. Fyra mål i premiären också mot Tyringe säger en del. Jag köper att Helsingborg kan vara bra ibland, men i grunden ska Tranås vara klart bättre. Spetsen i Helsingborg är okej, men övriga femmor i Tranås bör tugga sönder Helsingborg tillslut.

Talar för spelet

  • Bredden i Tranås. Man har fyra bra femmor som alla kan vara med och producera. Jag tycker man har ett lag för allettan och hade man inte varit så klantiga under första halvan av grundserien så hade man varit där.
  • Jag pratade ovan om hur breda Tranås är och hur mycket bättre de är som lag. Det skiljde 22 poäng mellan lagen och Tranås hade en målskillnad på +31. Jämför det med Helsingborg som istället låg på -32. Det säger en del om lagen och att en normal dag så ska Tranås vara klart bäst.
  • Tranås är offensivt skickliga och Helsingborg har haft stora problem bakåt. Trots ganska bra målvaktsspel så har man ändå släppt in 90 mål under hösten. Tranås har bra snurr framåt och kommer trötta ut Helsingborg

Talar emot spelet

  • Daniel Åhsberg. Han är duktig utan tvekan. 22 poäng i grundserien och nu hela sex poäng i premiären mot Tyringe. Har han vaknat på rätt sida så gör han ett par poäng.
  • Inställningen hos Tranåsspelarna har varit ett problem till och från under hela säsongen. Man har sett för lätt på uppgifterna ibland och därav en anledning till poängtappen. Jag tror inte det ska vara något problem nu för nu är förstaplatsen ett måste annars får det tolkas som ett stort fiasko.

Jag tycker det ska skilja en hel del mellan dessa lag. Helsingborg kanske är bra i sina bästa stunder, men Tranås ska vara bättre ändå. Jag förstår inte att det blivit ett så högt odds på Tranås här och framförallt inte att de satt dem som underdogs. Raka spelet funkar säkert, men jag kliver in lite högre på Tranås inklusive övertid/straffar hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback