Reklam

Helsingborg - Grästorp: 2

17 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
17 feb 2018 at 09:12 (Uppdaterad 17 feb 2018 at 17:59) 17/02
77
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-2): 62-38%
Spelvärde: 159,60%
Lägsta spelbara odds: 2,63
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-6
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Lördag och vi bjuds på den sista omgången i den södra fortsättningsserien där jag kommer nypa ett värdespel. Grästorp kommer att få kvala nedåt, men en match återstår mot redan tävlingsklara Helsingborg.

Helsingborg blev för ett par omgångar klara för hockeyettan även kommande säsong efter att i nuläget ligga på en tredjeplats i serien. Man har höjt sig en aning efter en grundserie som inte alls deras väg. Bland annat så var man ett av seriens sämsta bortalag och då är det klart det syns i tabellen också. Nu är det en match kvar av serien och man har inget att spela för. Det kommer förmodligen bli en match där man inte tar ut sig fullständigt och förmodligen har de redan tankarna på kvällen som säkert inte kommer bli torr. Dessutom har flera spelare lämnat som vill fortsätta säsongen i andra klubbar. Grästorp däremot har ett kval att förbereda sig för. Idag har man inget att spela för förutom hedern, men man har en lång säsong kvar med tanke på att man ska spela en kvalserie om någon vecka. Grästorp kom näst sist i serien och i och med Tyringes poäng och Grätorps förlust senast så blev man ”klara” för negativt kval. I mitt tycke är man ett lite sämre lag än Helsingborg utan tvekan, men oddset i dag är alldeles för högt med tanke på förutsättningarna. Grästorp har dessutom hämtat in två killar som ska förstärka dem i ett kval. Om de deltar idag har jag ännu inte fått fram, men det borde dem göra för att komma in mer i gruppen. Normalt sett ska Helsingborg vinna det här, men det är mycket jämnare än oddsen visar och nu är förutsättningarna som dem är också vilket gör det hela ännu bättre.

Talar för spelet

  • Motivationen. Ja, idag har ingen något att spela för, men Grästorp har ändå ett kval att förbereda sig för. Man behöver gå in med en bra känsla och en seger idag gör såklart gott.
  • Grästorp var hockeyettans sämsta hemmalag och har inte vunnit med är två matcher hemma på hela säsongen. Resterande poäng har man plockat på resande fot och kanske passar deras spel bättre på bortaplan?
  • Grästorp har kvar samma trupp och har breddat den med två nyförvärv i Niklas Svensson (Hanhals) och Philip Larsson (Gripen). Helsingborg har släppt flertalet spelare. Martin Carlberg, Kevin Ericsson, Max Håkansson, Oliver Lindgren, Henrik Rosengren, Mauro Lorenz och dessutom målvakterna Dackell och Stenmark. Den sistnämnda är dock med i truppen idag.

Talar emot spelet

  • Lägger in punkten motivation här också. Grästorp må ha ett kval att förbereda sig för, men det börjar ju inte idag. Man kanske inte vill riskera för mycket och offrar sig inte som man borde göra.
  • Grästorp kan mycket väl lämna någon spelare hemma för att vila med tanke på att det inte gäller något idag. Har tyvärr inte fått fram något.

Jag tycker oddset är värt att chansa. De här oddsen är satta när lagen skulle vara fulltaliga och inte ens då känns de rättvist satta. Nu har Helsingborg tappat fem killar och Grästorp bör ha bra chans. Ja testar Grästorp inklusive övertid/straffar till oddset 4.20 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback