Reklam

Helsingborg - Djurgården

27 oktober 2016 at 21:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Helsingborg har nu allt att spela om i den här matchen eftersom Gefle vann igår och är 2 poäng bakom. Måste gå för seger här och man möter ett Djurgården som ser rätt dåliga ut just nu och gått på semester mentalt. Bra läge för skåningarna!

Efter en rad förluster och trist spel fick Helsingborg en meriterande poäng borta mot Örebro senast vilket var viktigt. Men eftersom Gefle vann sin match mot Kalmar borta så är man bara 2 poäng före i nuläget och det gäller att ta en seger här nu med 2 omgångar kvar sedan. Och trots att man haft en motig säsong så tycker jag att man ändå har ett bra läge här. man har full motivation till skillnad från Djurgården vilket är en viktig faktor ändå. Man har sedan några matcher sen fått tillbaka Dahlberg på topp som nog är den spelaren man saknat i väldigt många matcher denna säsong, tung att möta. Nu gäller det att ge allt.

Man får klara sig utan mittfältaren Mårtensson som är avstängd, i övrigt har vi skador på Calle Wede, Johansson och Ljung. Men inga jättestora avbräck i min bok.

Och så har vi då på andra sidan ett Djurgården som kommer från en usel insats hemma mot Jönköpings Södra där man förlorade med 0-2. I en match där man var helt okej i början men allt eftersom såg man att varken viljan eller orken fanns där och man förlorade rättvist. Kändes som att säsongen var över i och med derbyförlusten mot Hammarby för någon veckan sedan som också tog på självförtroendet skulle jag gissa. man ligger just nu i absolut ingenmansland, lite som Hammarby igår borta mot Östersund. Och jag har svårt att se hur man ska motivera sig här. Visst kommer man vara professionella och gå ut och spela fotboll, men det där med motivation är ändå på något sätt viktigt i dagens fotboll.

Och när man dessutom saknar Isaksson i målet, samt El Kabir och Ranegie offensivt utöver Radetinac och Mrabti sen tidigare så tror jag det blir svårt att knipa några poäng här.

Vi har ett Helsingborg med full motivation och som behöver en seger för att inte hamna i ett väldigt utsatt läge inför sista två omgångarna. Hemmaplan mot ett omotiverat Djurgården med avbräck. Jag tror Helsingborg vinner detta och har spelat Helsingborg draw no bet till oddset 1.825 hos bet365. Väljer alltså en liten säkerhetslina med pengarna tillbaka vid oavgjort. Jobba!!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback