Reklam

HC Vita Hästen - Mora IK

1 februari 2016 at 11:30 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 i Himmelstalundshallen 

Det börjar nu närma sig slutspurten i HockeyAllsvenskan. Vita Hästen har sju matcher kvar att spela och Mora har tio. Vita Hästen är de laget som spelat flest matcher såhär långt och ligger på en femteplats och har hittills tagit 67 poäng. Mora har lyckats ta 59 poäng och ligger nu på en niondeplats. En vinst skulle ta dom upp en placering och ha chans att ta sig ovanför kvalstrecket.

Vita Hästen spelade senast hemma mot AIK och matchen slutade i 3-5. En händelserik match som Vita Hästen slarvade bort med en hel drös onödiga utvisningar, en missad straff och en femminutersutvisning. Mot Mora har det sett bättre ut där Vita Hästen vunnit två av tre möten.

Mora har spelat riktigt bra det senaste. Även om man senast åkte på stryk med 5-2 borta mot Oskarshamn. Ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden. Mora lyckades inte riktigt ta vara på sina chanser och de vann faktiskt skotten med 35-28 så Oskarshamn kan tacka si målvakt Erik Källgren för en nästintill felfri insats. Mora har en riktigt intressant trupp, med många unga spelare som är på väg upp i karriären samtidigt som man har någralite äldre mer rutinerade spelare. Skillnaden på Hästen och Mora är att är just det att Moras unga spelare har fler steg i karriären att ta medans Hästens verkar ha stannat i utvecklingen.

Om matchen ikväll

Mora krigar för att ta sig ovanför strecket medans Vita Hästen har sett lite bekväma ut de senaste och tagit lite för lätt på vissa uppgifter. Bland annat har de lätt tappat koncentrationen och tappat matcher de borde vunnit. Därför tror jag detta är Moras stora chans till att koppla ett grepp om åttonde- och sista kvalplatsen. Räkna med två lag som kommer att kriga och framförallt Vita Hästen som är ett fysiskt spelande lag.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från expekt.com
Vita Hästen, 1.90
Oavgjort, 4.00
Mora, 3.30

Mitt tips: Vinst Mora

Jag tror Mora kommer vara det laget som står som vinnare efter 60 minuter. De har visat mer vilja, glöd och kvalitet än vad Norrköpingsborna gjort de senaste. Jag tror Mora har vad som krävs för att gå hela vägen till en kvalserie upp till SHL.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback