Reklam

HC Dalen - Vimmerby HC: 2

6 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
6 dec 2017 at 12:50 (Uppdaterad 10 dec 2017 at 23:57) 06/12
40
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 38-17-45%
Spelvärde: 105,75%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 5/10
Hit/Miss: 5-1
Bethard Spela nu hos Bethard
En oerhört viktig match för HC Dalen i kampen om Allettan. 3 poäng tillgodo ner till Tranås som jagar under strecket, och medan Tranås har en lättare uppgift ikväll med Grästorp borta, så MÅSTE, eller BÖR Dalen verkligen vinna den här matchen efter ordinarie tid. Det tror jag blir övermäktigt, då Vimmerby just nu är i mycket gott slag. Bortaoddset lockar mer, och här borde t o m bortalaget kunna sättas till knappa favoriter. 2,35 Bethard, eller flera andra bolag, är högst just nu på Vimmerby.

Talar för Vimmerby:

  • Formen. Bäst i serien just nu, trots förlusten senast efter straffar mot Nybro hemma. Innan dess var det 5 raka segrar för Vimmerby, bl.a enkel seger mot Kristianstad,
  • Hemmafördelen är inte alls lika stor i den södra serien, nästintill lika mycket bortasegrar som hemmasegrar, så därför spelar nog den här matchen på bortaplan mindre roll.
  • Spetskvalitét. Vimmerby har seriens målkung i Markus Modigs, man har även Jesper Kokkonen strax därefter i målligan, och lägg till Jakob Karlsson med i toppen av poängligan. Dalen är mer ett kollektiv, jämnböridgt, utan några större spetsspelare.
  • Skadorna. Dalen har haft dels en svag formkurva, men även problem med skador och sjukdom på slutet. Idag måste man låna in två spelare från HV J20. Inte fel i det, men det tär att inte spela med ordinarie lag på ett antal matcher.
  • Grundstyrkan. Vimmerby tippades med lätthet greja en topp-5 placering, Dalen var ett lag som kunde slåss om det med en bra höst. Nu har Dalen överraskat stort, men frågan är om nerverna inte börjar komma ikapp. De är nära avancemang till allettan, men spelet har hackat både mot Helsingborg senast, Hanhals samt KRIF.

Talar mot spelet:

  • Gratismatch ikväll för Dalens publik, den årliga publikmatchen innebär mer folk än vanligt. De om något bör väl stötta och hjälpa Dalen framåt.
  • Anton Svensson, målvakten i Dalen som är etta i målvaktsligan för Södra serien

Summering:

Oddsen sitter ganska högt på Vimmerby som enligt mina rapporter ska vara det bättre laget av dessa två, och bör ha en fin chans ikväll sett till oddset i fråga. Har man Marathonbet finns 2,55, har man Ladbrokes erbjuds 2,40 och sen ett antal bookies med 2,35 som är fullt acceptabelt. Tror att formsvackan och nerverna spelar Dalen i fällan här och Vimmerby som är sylvassa kan kontra in ett par mål som räcker för seger. Vimmerby gör i snitt ett mål mer än Dalen, och släpper in nästintill likvärdigt, det talar för Vimmerby ikväll.

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback