advert

Haninge - Hudiksvall

26 oktober 2016 at 13:07 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Jag kan som sagt inte hålla mig för denna då magkänslan speglar in lite för mycket. Haninge tar emot tabelltrean Hudiksvall och det gäller för hemmalaget att plocka viktiga poäng i streckkampen i racet om en plats till allettan.

Haninge har öppnat säsongen helt okej och efter nio matcher har man spelat in 17 poäng, vilket gör att de ligger på en sjätteplats på samma poäng som Väsby respektive Hammarby. Dagens match är väldigt viktig med tanke på att det förmodligen kommer bli en kamp in i det sista mellan ett par lag om de två sista platserna i allettan efter de tre självklara topplagen. På pappret den här säsongen är Haninge inte på något vis lika starka som man varit under de två senaste säsongerna. Man har tappat lite spets framåt och givetvis kommer det inte räcka längre än just till allettan om man nu skulle ta sig dit. Däremot så verkar man ha anpassat sitt spel ganska bra till sitt material och har likt topplagen (Huddinge, Visby, Hudiksvall) släppt in ganska få mål. Man har inte heller gjort så många mål och det är nog för att man just tappat lite spetskvalité från förra säsongen. Idag möter man Hudiksvall och det är en match som man på pappret inte ska vinna, men jag tycker ändå det är värt att chansa på hemmalaget för så stor skillnad som oddsen visar är det inte. Man kommer spela tight och låta Hudik föra spelet, gå på kontring och försöka straffa dem på det viset. Helt rätt taktik som sagt och man bör kunna utnyttja detta hyfsat bra med tanke på att Hudiksvall inte visat sig vara det mest pålitliga laget under inledningen, även om de spelat väldigt bra på slutet. Haninge är bra bakåt och kan mycket väl kriga till sig en poäng här. Man förlorade med 1-2 hemma mot Huddinge senaste och det är riktigt bra gjort.

Hudiksvall öppnade ganska trögt innan man nu är uppe i sju raka vinster. Däremot så känns det som man spelmässigt har en del att jobba på. Motståndet i den här serien är inte speciellt bra förutom ett par få lag och det känns mest som en serielunk för dem fram tills allettan drar igång. På pappret är man bättre än Haninge, men det lag som kämpar och offrar sig mest för poäng kommer garanterat vara hemmalaget som är i större behov av poängen än Hudik. Det som är vanligt med Hudiksvall är att de ofta har en hög lönebudget, men också många som verkar underprestera alternativt inte få till det alls i jämförelse mot vad de betalar för vissa spelare. Man har vunnit matcher, men utan att imponera speciellt. Det är starkt, men samtidigt har man hållit inne på segrarna väldigt länge och ofta avgjort i sista perioden, vilket kanske inte känns riktigt säkert heller. Mot Haninge som normalt sett är starka bakåt så kommer det bli tuffare att göra mål framåt- Hudiksvall är väl inte heller känt för att vara ett starkt bortalag i jämförelse vad man har för kapacitet i truppen. Till dagens match har man även problem med lite sjukdomar, framförallt på backsidan. Man nämner inga namn, men ordinarie spelare som ej är tillgängliga för spel är givetvis också avbräck. Dessutom är målvakten Simon Nordh sjuk. Man är rätta favoriter, men har ett löjligt lågt odds här.

Haningen har defensiv kapacitet och en bra målvakt. Man kan gneta till sig minst en poäng här. Mitt spel blir därför Haninge 1X till oddset 3.75 hos Unibet. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Lycka till!

/Heden

 
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback