advert

Hammarby - Valbo

15 november 2016 at 16:36 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Hammarby har gått helt okej den här säsongen och tar idag emot Valbo där man helt rätt blivit favoriter, men ska man verkligen vara såpass överlägsna som oddsen visar? Jag fortsätter att spela underdogs.

Hammarby är ett av lagen som kämpar om de sista två allettanplatserna tillsamman med först och främst Väsby samt Haninge. Topptrion Huddinge, Visby och Hudiksvall kommer lösa de tre första platserna utan större problem. Hammarby vann sin senaste match och det med 5-2 hemma mot Tumba. Inget att skryta med då Tumba är det klart sämsta laget i den här serien. Spelmässigt så gjorde man inte heller någon speciellt bra match och man lär behöva höja sig ett snäpp om det ska bli en seger emot Valbo. Formen är bra på Bajen som sagt, men det är som jag alltid sagt om mittenlagen i den här serien och det är att alla slår alla där det gäller att ha stolpe in. Ja, Hammarby är på pappret ett lite bättre lag än Valbo, men så mycket bättre att man ska stå i ett odds på 1.10 på en rak seger. Nej, inte nån dag i veckan. Jag hade köpt det om man mött Huddinge och Visby, samt kanske även Hudiksvall, men inte ett av mittenlagen. Trots att man har fyra segrar på de fem senaste matcherna så har man en ganska tunn trupp. I senaste matchen var man till exempel bara tre kedjor. Självklart kan man gynnas av det ibland att spela på kort med folk, men samtidigt brukar också misstagen komma oftare då tröttheten kan krypa i benen. Hammarby är bra, men inte så bra som oddssättarna värderar dem som. 
Valbo fick äntligen till det senast och man vann välförtjänt sin första hemmamatch för säsongen. Det var bara ett lag på banan i de två första perioderna där Nacka inte hade en chans. Sista perioden spelade man bara av och kunde inkassera tre poäng. Som jag skrivit förut om Valbo och det är att man är bättre än de åtta poängen man skrapat ihop hittills. Man har gjort många bra matcher hittills, men haft ruskigt låg utdelning för det man gjort. Målfabrikationen har inte varit den bästa och det är väl såklart också där man förlorat matcher. Senast gjorde man fyra mål och det var ett klart steg framåt. Jag säger inte att Valbo ska åka ner och slå Hammarby för tittar man på pappret så är man ett lite sämre lag än Hammarby. Däremot så skiljer det verkligen inte så mycket som bolagen visar. Vi spelade på dubbelchansen på Valbo i deras hemmamatch mot just Bajen till ett fint odds där vi kunde bocka av grönt efter att matchen slutat 4-4 efter ordinarie tid. Nog för att Valbo genom åren varit hemmastarka, men så stor skillnad på hemma och borta kan det inte vara för Valbo den här säsongen då man får infinna sig som underdogs i princip varenda match. Man tog ju poäng mot dem på hemmaplan så varför skulle man inte kunna göra det på resande fot? Det är ett överodds enligt mig och måste testas ännu en gång.

Hammarby är bättre helt klart, det visar tabellen. Däremot skiljer det inte så mycket som folk tror. Mitt spel blir alltså Valbo X2 till oddset 5.10 hos Nordicbet. Insatsen landar på 4 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback