Reklam

Hammarby - Nyköping: 1

27 januari 2018 at 18:00 - Hockey, Sverige - Division 1
26 jan 2018 at 15:16 (Uppdaterad 27 jan 2018 at 20:20) 26/01
93
0

Hockeyettan Östra Vår

Chans (1-2): 59-41%
Spelvärde: 108,56%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-2
Unibet Spela nu hos Unibet
Den östra fortsättningsserien håller på att utvecklas till ett riktigt getingbo i toppen när drygt halva serien har spelats. Det skiljer två poäng mellan de fyra första lagen och den avslutande halvan kommer bli en spännande resa att följa. På lördag tar Hammarby emot Nyköping och för mig är det ingen tvekan vart mina units kommer att satsas.

Hammarby var laget som innan säsongen hade ett tydligt mål att ta sig till allettan. Starten blev allt annat än roligt och trots ett ganska bra spel så ville inte pucken korsa mållinjen alltför ofta. Man blev utan poäng i många matcher där man kanske varit värda ett bättre öde och det satte stopp för det där målet. Nu får man istället sikta in sig på förstaplatsen i fortsättningsserien, något som inte borde vara någon omöjlighet. Under hela säsongen har man haft problem med skador och det har man väl delvis fortfarande, men förra matchen var ett steg framåt när man utklassade Vallentuna borta med 1-5 utan några större bekymmer. Dessutom hade man en hel del folk tillbaka och när Hammarby har de flesta med så ska man vara favoriter mot Nyköping. Gripen som de också kallas har gjort en bra säsong för att vara nykomlingar. Just nu leder man den här serien, men det i kraft av att man hade flest poäng med sig från grundserien. I mitt tycke är Nyköping ett sämre lag än Bajen. Jag tror oddssättarna återigen går mycket på tabellen här och inte på hur bra dem egentligen är. Bajen hade lite otur under säsongen, men med en nästintill full trupp så ska man vara favoriter för mig utan tvekan. Nyköping är helt okej, men Hammarby har bra form och senast var man överlägsna mot ett hemmastarkt Vallentuna. Det bör räcka för mig.

Talar för spelet

  • Bajen är som ett nytt lag från och med andra halvan av grundserien och framåt. Nya tränare, mindre skador och definitivt ett bättre självförtroende gör att man bör vara snäppet tyngre än Nyköping.
  • Nyköping har startat dåligt på bortaplan efter jul. En seger mot Nacka som satt hårt inne där man var tillbakatryckta och senast förlust 4-1 mot Hanviken. Hammarby är klart starkare än Hanviken och bör kunna bryta ner Nyköping utan bekymmer.
  • Albin Hamberg-Ivarsson var Nyköpings överlägset bästa spelare under grundserien och han har lämnat för hockeyallsvenskan. Philip Larsson må ha ett bra skott, men gör inte mycket ensam. Klart tungt tapp för Nyköping.

Talar emot spelet

  • Jag kan inte hitta någon vettig anledning till att Hammarby ska förlora detta. Det enda jag är lite orolog för är att Olle Wallberg i Hammarby-kassen inte haft samma form nu som under grundserien. Andersson var bra återigen senast och lär få förnyat förtroende dock, men han har varit ojämn också och kan floppa.

Jag tycker att på ren grundstyrka så ska Hammarby vinna detta. Man är klart bredare som lag och trots att Nyköping faktiskt vann senast lagen emellan så är det stor skillnad på lagen nu. Formmässigt är Bajen klart bättre nu och Nyköping är snäppet sämre än tidigt i höstas. Jag tar Hammarby inklusive övertid/straffar hos Unibet till 1.84.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback