advert

Hammarby - Nacka: 1

18 november 2017 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
17 nov 2017 at 15:14 (Uppdaterad 18 nov 2017 at 18:06) 17/11
85
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-2): 65-35%
Spelvärde: 119,60%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 8/10
Hit/Miss: 4-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Nacka har hittills varit en av den östra hockeyettans största överraskningar. På lördagen står man inför en tuff match på bortaplan mot Hammarby. För mig är det givet vilka jag ska spela på i den här matchen och när dem dessutom står som underdogs så blir det ännu mer givet. Oddssättarna går mer på tabellen än på materialet i det här läget.

Det var så sent som i förra omgången vi inkluderade Hammarby i en av våra rekar. Då slutade det med en klar seger med 5-2 borta mot Hanviken. Nu är det dags att backa laget ännu en gång. Hammarby hade som sagt en tuff inledning med mycket tappade poäng, dels pågrund av dåligt spel och också en hel del oflyt. Innan säsongen hade Hammarby som mål att vara med och kriga om en plats i allettan för materialet har man verkligen. Lite skador och det jag nämnt tidigare har dock satt stopp för det och får nu försöka sikta in sig på att plocka med sig så många extrapoäng som möjligt till vårserien. Man har bytt tränare för ett antal veckor sedan och efter det har också poängen börjat trilla in titt som tätt. Spelet ser klart bättre ut och man kan nu tillochmed spela jämnt mot topplagen i den här serien. Nacka har vi också haft och göra med en hel del och det har väl varit den mest positiva överraskningen i östra såhär långt. Man ligger bara tre poäng bakom den sista platsen till allettan och givetvis går man för det. Jag tycker dock att man har överpresterat en aning. Laget är inte såhär bra som poängen visar och tycker också verkligheten hunnit ikapp dem till viss del. Man släpper till väldigt mycket skott i matcherna, faktiskt överlägset mest i hela serien och ändå ligger man på plats sex. Man kommer inte orka en hel säsong, vilket jag också tycker ha sett en tendens till under de senaste matcherna.

Talar för spelet

  • Hammarby presterar bra mycket bättre nu med nya tränare och inte lika mycket skador. Nacka var som bäst i början av säsongen, men formen har helt klart planat ut.
  • Nacka är ett bättre lag på hemmaplan än vad man är på resande fot. Visserligen ingen lång resa, men det är självklart att laget presterar bättre i sin egen rink.
  • Nacka vann första matchen lagen emellan med 6-4 efter att Bajen rasat ihop och släppte in fyra mål på 14 minuter i sista. Spelmässigt var man fullständigt överlägsna i de två första perioderna och hade bland annat 32-11 i skott.
  • Det är två bra målvakter i den här matchen. Olander-Ekbäck har stått i princip alla matcher för Nacka och med tanke på trycket han fått utstå så har han gjort det väldigt bra. Den bästa målvakten i serien för tillfället är dock Olle Wallberg i Hammarby som räddar 94,51% av skotten och är överlägsen etta i målvaktsligan.

Talar emot spelet

  • Nacka är effektiva när det gäller att göra mål och Hammarby har haft svårt att göra mål. Dock är pekar formkurvorna åt motsatt håll nu. Nacka har ändå nio poäng mer än Bajen
  • Nackas förstafemma med Usov-Lorraine-Colton har varit bärande hela säsongen och producerat massvis med mål.

Egentligen tycker jag inte att så mycket talar emot Bajen här. I grund och botten ett bättre lag än Nacka och dessutom nu bättre form än tidigare i höstas. Det här vinner man. Jag testar med en lite högre insats Hammarby inklusive övertid/straffar hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback