advert

Hammarby - Huddinge: 1

13 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 dec 2017 at 16:14 (Uppdaterad 13 dec 2017 at 22:11) 13/12
68
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-X-2): 28-14-58%
Spelvärde: 123,20%
Lägsta spelbara odds: 3,57
Units: 4/10
Hit/Miss: 2-4
Expekt Spela nu hos Expekt
Jag kommer fortsätta med ett litet spel på ett lag som jag tror har en bra chans att kriga hem tre poäng idag. Hammarby tar emot seriesegraren Huddinge där man med lite flyt kan ta sig förbi Nacka i tabellen och skrapa fram ett extra poäng till fortsättningsserien. Då krävs dock något slag av poäng i matchen mot storfavoriten.

Jag vidhåller att detta Hammarby är bättre än vad tabellen visar. Man hade en otroligt jobbig första halva där i princip ingenting stämde innan man tillslut valde att göra lite förändringar i tränarstaben. Sedan dess har det flutit på och man har spelat bra i väldigt många matcher senaste tiden. Det som talar för dem ikväll är väl återigen motivationsfaktorn. Man kan vinna en extrapoäng till fortsättningsserien som där i slutändan kan bli väldigt viktig. Det tror jag räcker för att man ska kännas och vara lite hungrigare än Huddinge som så sent som i söndags säkrade seriesegern. Visst, man kan spela avslappnat och ska såklart vara favoriter här, men samtidigt vet vi som spelar hockey att det ofta straffar sig när man tar lite för lätt på uppgiften. Hammarby vill inget annat än att åtminstone ge dem själva chansen till att kliva förbi Nacka och jag tror ärligt att man tar den. Huddinge är ett av hela hockeyettans bästa lag i sina bästa stunder, men känslan är att man kanske inte kommer plocka fram den bästa sidan just ikväll.

Talar för spelet

  • Motivationen och inställningen återigen. Som jag skrev ovan så har Hammarby goda chanser att kliva förbi Nacka i tabellen vid en vinst. Nacka har Valbo på hemmaplan och med tanke på Nackas form den senaste tiden så har Valbo alla möjligheter i världen att plocka minst en poäng från Nacka.
  • Huddinge är laget som alla vill slå. Så är det alltid med topplagen. Huddinge vet om att de kan spela vissa matcher på halvfart medans alla lag som möter Huddinge vet om att de måste vara på hugget till 110% ifall de ska vinna.
  • Hammarbys andra halva är klart bättre än den första. Det beror mycket på tränarbyte, men också en hel del på alla skador man haft. Nu är de flesta tillbaka och då är Hammarby faktiskt ett lag som borde kunna vara med och nosa på en plats i allettan.

Talar emot spelet

  • Huddinge är seriesegrare och ett av de bästa lagen på den här nivån i hela Sverige. En normal dag så vinner dem detta, men förutsättningarna är inte alls lika nu. Mer än så behövs nog inte.

Huddinge är på pappret klart starkare än Hammarby, men hemmalaget bör ändå ha en god chans att ta hem detta. Huddinge gick ut på en skridsko för en vecka sedan borta mot Vallentuna och fick stryk med 2-1. Hammarby som i sin tur krossade samma lag med 2-5. Skillnaden kanske inte är så stor idag ändå. Raka spelet testas på Bajen med en lite lägre insats.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback