Reklam

Hammarby - Häcken: 2

Matchcenter
30 maj 2021 at 14:30 - Fotboll, Sverige - Svenska Cupen
Tele2 Arena    Kaspar Sjoberg
24 maj 2021 at 15:42 (Uppdaterad 30 maj 2021 at 17:17) 24/05
16
0
Chans (1-X-2): 30-30-40%
Spelvärde: 124,00%
Lägsta spelbara odds: 2,50
Units: 5/10
Hit/Miss: 0-0
Betsson Spela nu hos Betsson

Hammarby IF vs BK Häcken - Svenska Cupen final

Den allsvenska vårsäsongen är över och det väntar EM-uppehåll. Men innan dess ska det avgöras en final i Svenska Cupen och det är två lag som inte haft den start på säsongen i Allsvenskan som  de hoppats på. Hammarby lär inte vara nöjda med sin sjundeplats i Allsvenskan men det är ändå ingenting jämfört med BK Häcken som trots seger mot Varberg senast ligger sist i den Allsvenska tabellen. Tränare Andreas Alm lämnar efter cupfinalen och har chansen att säkra en titel innan avskedet. För Hammarby skulle en seger innebära att de tar sin andra titel någonsin i klubbens historia.

Vem är favoriter?

Att finalen i Svenska Cupen spelas på plast är en skam för svensk fotboll, men det är nog inget varken Hammarby eller BK Häcken har några problem med eftersom det är underlaget de båda spelar på till vardags. Det är ”Bajen” som är knappa favoriter inför finalen och som i tillägg har fördel av hemmaplan. Hammarby var totalt utspelade mot Kalmar FF i senaste matchen, andra halvlek var den sämsta sedan Billborn tog över enligt tränaren själv, och laget ska vara glada att matchen endast slutade 1-2. Dessförinnan spelade laget 2-2 i derbyt mot Djurgården men en sjundeplats är ingen position som klubben kan vara särskilt nöjda med. 

Var har vi BK Häcken?

Om Hammarbys inledning varit tveksam har Häckens start på Allsvenskan 2021 varit döden. Laget var tippade att utmana om SM-guldet men det kommer inte att ske. Först i åttonde omgången av Allsvenskan kom första segern när laget besegrade Varberg med 3-1. Men trots segern ligger BK Häcken sist i tabellen med endast sex inspelade poäng på åtta matcher. Det som klubben kan trösta sig med är att det i alla fall är jämnt i botten och endast två poäng upp till säker mark.

Vem vinner Svenska Cupen 2021 - Speltips

Att cupfinalen spelas mellan Hammarby och BK Häcken visar att det inte går att dra allt för stora slutsatser av försäsongen eftersom de två lag som imponerat mest i cupspelet varit de två största besvikelserna under säsongen 2021 hittills. Men nu kommer ett av lagen snart att vara cupmästare i alla fall vilket kan väcka nytt liv i säsongen. BK Häcken ska redan kvala till Europa Conference League i form av fjolårets tredjeplats men vinner Hammarby kommer de också att få kvala till turneringen.

För fler odds och marknader på finalen av Svenska Cupen, besök vårat matchcenter!

Vi tippar att BK Häcken kommer att vinna i slutändan. De har vunnit turneringen tidigare vilket inte ska underskattas. Efter segern mot Varberg lär det finnas lite självförtroende i truppen och spelarna vill säkerligen ge en fin avskedspresent till tränare Alm. Därför väljer vi att spela BK Häcken som cupmästare 2021.

  • 100% upp till 100 kr i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback