advert

Hammarby - Djurgården

17 oktober 2016 at 21:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
 

 

Allsvenskan och ett Stockholmsderby som betyder mer än bara poängen, fast samtidigt så har båda lagen chansen att klättra några placeringar här som betyder mer pengar i slutändan. Två lag som är inblandade i mycket hörnrika matcher.

Hammarby har ju som bekant gjort spelet ganska "tråkigt" sen efter 0-3-förlusten mot AIK på hemmaplan och det har resulterat i 6 vinster, 3 oavgjorda och bara 1 förlust. Det är man bland de formstarkaste i Allsvenskan med, senaste 10 matcherna. Samtidigt har man det psykologiska övertaget här då man inte har något spöke hängandes över sig. Tror man kommer sälja sig dyrt här vilket gör att det säkert kommer bli en jämn match.

Och kollar vi till hörnorna för Hammarby så har det varit rätt hörnrikt i de senaste 10 matcherna man spelat, det har blivit 10 hörnor i 2 av matcherna resten har gått över 10.5 hörnor som är den rekade linan här i derbyt:

Gefle-Hammarby 4-8
Hammarby-Kalmar 4-7
Sundsvall-Hammarby 6-5
Hammarby-Göteborg 5-9
AIK-Hammarby 8-3
Hammarby-Örebro 6-4
Jönköping-Hammarby 4-9
Hammarby-Häcken 8-9
Falkenberg-Hammarby 7-3
Helsingborg-Hammarby 4-7

Och kollar vi till Djurgården så är det ett lag i riktigt bra självförtroende just nu, precis som Hammarby. Men man kanske känns som snäppet starkare just nu efter några riktigt bra prestationer den senaste tiden bland annat den borta mot Norrköping där man vann med 1-3. Man har 6 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster sen tränare Dempsey tog över och den enda riktigt dåliga insatsen var i derbyt mot AIK där man förlorade med 0-3. Men så har vi också det där med psykologiska i derbyn där man ofta gör mindre bra prestationer. Fast här tror jag att det kan gå desto bättre. I alla fall så tror jag att man kommer gå framåt från start för att få det där så viktiga första målet. Det brukar dessutom trilla in en del hörnor på köpet om man följt Djurgårdens matcher senaste åren i Allsvenskan.

Och kollar vi då hörnorna så är man riktigt bra på skapa hörnor, bland de bästa i Allsvenskan faktiskt. På de senaste 10 matcherna så har man ett snarlikt facit som Hammarby. 2 matcher med 8 hörnor och 8 matcher med över 10.5 hörnor, och matchen mot Örebro fick man utdelning i mål 2 gånger om innan kvarten spelad så inte så konstigt att man inte skapade så mycket mer hörnor.

Kalmar-Djurgården 7-4
Djurgården-Göteborg 6-5
Djurgården-Elfsborg 7-4
Östersund-Djurgården 7-6
Djurgården-Gefle 7-4
Falkenberg-Djurgården 5-11
Djurgården-Malmö 5-6
Djurgården-AIK 5-3
Norrköping-Djurgården 9-11
Djurgården-Örebro 5-3

Men summa summarum så har vi ändå två lag som är både bra på skapa hörnor samt släpper till en del hörnor.. Och tror det kommer fortsätta även här när båda lagen har bra form och såklart kommer vilja vinna denna här matchen. Tycker Över 10.5 hörnor till oddset 2.00 hos ComeOn är alldeles för generöst och vi skjuter in en högre insats på detta. Jobba ner mot hörnflaggorna boys!!
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback