Reklam

Hammarby - Djurgården: Båda lagen gör mål: Ja

Matchcenter
4 oktober 2020 at 14:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Tele2 Arena
30 sep 2020 at 20:18 (Uppdaterad 4 okt 2020 at 16:27) 30/09
15
+1
Chans: 75%
Spelvärde: 127,50%
Lägsta spelbara odds: 1,33
Units: 8/10
Hit/Miss: 1-1
Bet365 Spela nu hos Bet365
På söndag kommer det näst sista Stockholmsderbyt i årets allsvenska äga rum. Båda lagen har samlat på sig 32 poäng under säsongens gång och den som går vinnande ur detta möte kommer även kunna haka på övriga topplag i slutkampen om Europaplatserna.
Talar för spelet
  • Senaste gången det inte har blivit mål i båda burar när dessa två lag har mötts i allsvenskan var den nionde augusti 2009.
  • Spelet har gått in i nio av Hammarbys senaste elva matcher.
  • Hammarby har en bra offensiv men har även en rätt så svajig defensiv.
Talar emot spelet
  • Hammarby gjorde inte ett enda mål i de två derbyna mot AIK
  • Djurgårdens mittback Jesper Nyholm närmar sig spel vilket är en stor förstärkning i Djurgårdens försvar.
  • Inget av lagen är inne i en särskilt bra form vilket kan leda till en hel del riskminimering ute på plan.

I Hammarbys senaste Stockholmsderby åkte de på en tung förlust mot AIK med 3-0. Anfallsstjärnorna Paulinho och Muamer Tankovic missade det mötet på grund av skada och det kan ha varit det som avgjorde. Bortsett från några farliga lägen i första halvlek var Hammarby aldrig riktigt nära i andra. Det var många misslyckade inspel och det såg ut som att AIK hade full kontroll på det hela. Även mot Falkenberg såg det inte helt förtroendeingivande ut. Men Hammarby lyckades tillslut vända 1-0 underläget till en 2-1 vinst. En väldigt viktig vinst på många sätt. Som läget ser ut nu är Hammarby fortfarande i allra högsta grad med och tampas om en topp 3-placering.

Får de även in Tankovic och Paulinho i startelvan kan de bli farliga så här i allsvenskans slutskede. Hammarby har ju på senare år blivit kända för sin frejdiga offensiv. Det har ju sett lite knackigt ut den här säsongen men det vore ett ypperligt tillfälle för Bajen att få till anfallspelet i derbyt mot ett Djurgården som har haft mittbacksproblem under en viss tid.

Djurgården desperata för en vinst

De regerande mästarna Djurgården har en tung period bakom sig. De har inte tagit en trepoängare i allsvenskan sen den 15 augusti och de blev nyligen utslagna ur Europa League-kvalet mot CFR Cluj. Under rätt så lång tid har de även haft skador på mittbackarna Erik Berg och Jesper Nyholm. Den sistnämnda har dock varit i träning i drygt någon vecka och kan vara redo för spel till på söndag. Det är nog precis vad Djurgården behöver med tanke på hur deras form ser ut i dagsläget. Får de till stabiliteten och tryggheten där bak kan vinsterna börja trilla in och självförtroendet komma upp.

För anfallspelet är det egentligen inget fel på. De är bra på att rulla boll och kommer till flera lägen under en match, men just målskyttet har inte gett utdelning alla gånger. Och på tal om att bygga upp ett självförtroende finns det inget som hjälper med det som en derbyvinst. Det såg stundtals väldigt rörigt ut i Hammarbyförsvaret när de mötte AIK. Kan Djurgården etablera ett spel på Bajens planhalva kommer det dyka upp flera lägen. Även statistiken i deras tidigare inbördes möten talar för att det blir en match där båda lagen gör mål, därför lägger jag mitt speltips på det.

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback