advert

Hamburg - Bayer Leverkusen

3 februari 2017 at 21:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det är fredag och det betyder att det spelas en match i Bundesliga. Denna fredag är det Hamburg som tar emot Bayer Leverkusen hemma på Volkparkstadion. Två lag i stort behov av poäng och det känns som att ett överspelet ligger nära till hands.

Ja, detta Hamburg. Efter att ha avslutat 2016 med en vinst mot Schalke (2-1) så har man startat detta år med två raka förluster mot Wolfsburg (0-1) och senast var det mot Ingolstadt (1-3). Något positivt är att man iallafall har en fin svit på hemmaplan med tre raka matcher utan förlust och varav två är vinster. Ser man till vad Hamburg värvade in under januarifönstret så var det tydligt att det var defensiven man tänkte på, resultat blev två mittbackar och en defensiv mittfältare. Papadopoulos och Mavraj är dem som bildar det nya mittlåset och Walace heter den nya mittfältaren. Mavraj kommer senast från defensivt starkt Köln där han har gjort det bra men Papadopoulos har gått skadad en stor del av höstsäsongen och tog aldrig en plats i RB Leipzig alltså ett lite frågetecken tycker jag.

Offensivt tycker jag att man är bättre än vad man har visat och det har sett bättre ut på slutet. I höstas hade man en period med sju raka matcher utan att göra mål. Men efter 3-0 förlusten mot Köln i slutet av oktober så har man gjort mål i 8 av de 9 senaste matcherna och totalt har det blivit 13 stycken. Man har ett par fina namn i offensiven som b.la. Kostic, Wood och Holtby men dem blandar och ger. Två avbräck har man till kvällens match och det är på lagkaptenen Sakai som är avstängd och Lasogga som är skadad.

Bayer Leverkusen måste börja vinna matcher nu för att inte tappa mark i kampen om europaplatserna. 6 poäng har man upp till Hertha Berlin som placerar sig på den sista europaplatsen. Men då gäller det att man hittar en jämnhet i sitt spel och inte tappar poäng i "enkla" matcher eller som senaste i matchen mot Mönchengladbach (2-3) när man tappade en 2-0 ledning. Man har tyvärr åkt på ett tyngre avbräck, poängspelaren Calhanoglu har blivit avstängd av FIFA och får inte spela några tävlingsmatcher under 4 månader. Sedan är även anfallsstjärnan Chicharito skadad och inte tillgänglig. Givetvis en tung smäll för klubben men Brandt kan ta Calhanoglus position och så har man fått tillbaka både Volland och Bellarabi som har varit skadade så det finns offensiv kraft kvar. Man har även värvat in en spännande spelar vid namn Leon Bailey från Genk, en spelare med mycket hög fart och en jäkla bra teknik. Han gjorde b.la. 4 mål på 6 matcher i Europa League för Genk.

Kikar man till hur många mål det brukar bli i Bayer Leverkusens matcher, så ser vi att snittet är strax över 3 mål per match och 13 av 18 matcher har slutat med över 2,5 mål. 
Det är två lag som verkligen behöver 3 poäng här, dock oklart vilka som får dem. Däremot tror jag att det blir en svängig historia med chanser åt båda hållen. Testar en insats över medel på över 2,5 mål och detta spelar jag hos Comeon.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback