Reklam

HA74 - Olofström: 2

16 mar 2018 at 14:49 (Uppdaterad 17 mar 2018 at 09:26) 16/03
70
0

Kvalserie Södra till Hockeyettan

Chans (1-X-2): 45-21-34%
Spelvärde: 132,60%
Lägsta spelbara odds: 2,94
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den södra kvalserien till hockeyettan kommer att domineras av Kalmar HC. Bakom dem är det vidöppet och lagen från hockeyettan lever farligt. HA74 tar ikväll emot Olofström i en match som jag tror blir tuffare än vad Nordicbet tror.

HA74 är som bekant från hockeyettan och har legat i botten under hela säsongen. Det är ett tydligt tecken på att man förmodligen är det sämsta laget från den södra serien och man kommer få kämpa hårt om man ska få behålla sin plats i serien. Man öppnade bra i första matchen hemma mot Borås där man vann med 4-2. I senaste matchen blev det dock platt fall borta mot Kalmar när man förlorade med hela 9-3. Det stod redan 7-1 efter lite drygt halva matchen. I vilket fall så är det klart man ska vara favoriter ikväll, men oddset är klart högt på bortalaget idag. Olofström har gjort en imponerande säsong och man har blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. OIK förlorade första matchen mot Kalmar hemma med 2-6 och sedan senast 2-0 borta i derbyt mot Mörrum. Det är nog sista chansen ifall man vill haka på Kalmar i toppen och med tanke på HA74 nederlag senast så borde alla möjligheter i världen finnas idag. Man har trots allt haft den tuffaste öppningen av alla lag här. Kalmar är överlägsna och Mörrum är förmodligen hockeytvåans nästbästa lag efter Kalmar. Man är på pappret ett bra lag i hockeytvåan och det skiljer inte så mycket som oddsen visar här.

Talar för spelet

• Man har gjort två spelmässigt bra insatser mot de två bästa lagen i hockeytvåan, men inte fått någon utdelning. Mer lämpligt motstånd idag och man bör ha klart större chanser.

• Jag tror Olofström kommer att utstråla lite mer desperation än hemmalaget. På något vis känns det som att HA74 räknar med att åka ur. Olofström kommer göra allt för att ta klivet upp och då är en vinst idag ett måste.

• HA74 hade flyt i första matchen mot Borås och vann ändå. I andra matchen syntes det klar skillnad och hur är självförtroendet efter nio insläppta senast? Olofström rankar jag högre än Borås och man bör således ha en ganska bra chans med tanke på hur HA74 match mot Borås såg ut.

• Lagen från hockeytvåan södra brukar normalt sett stå sig väldigt bra mot bottenlagen från ettan. Så är det även den här säsongen.

Talar emot spelet

• HA74 är trots allt från en division högre och det är alltid svårt att veta var lagen står när de inte spelat mot samma motstånd eller mot varandra under säsongen.

• Revanschlusta i hemmalaget? Normalt sett så bör nio insläppta och en storförlust tända till spelarna. Man kommer förmodligen sälja sig dyrt.

• Olofström har lite skavanker i truppen och det är klart det påverkar lite, även om truppen är rätt så bred.

Jag tycker oddsen känns lite skeva här. Olofström är ett bra hockeylag och har alla möjligheter att vinna ikväll. Jag testar Olofström att vinna under ordinarie tid till oddset 3.90 på Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback