advert

Grums - Köping: 1

13 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 dec 2017 at 15:50 (Uppdaterad 13 dec 2017 at 22:11) 13/12
60
0

Hockeyettan Västra

Chans (1-X-2): 50-20-30%
Spelvärde: 127,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-5
Bethard Spela nu hos Bethard
Vi fortsätter onsdagen med mer spel från hockeyettan och den här gången hoppar vi till den västra serien där Grums drabbar samman med Köping. Hemmalaget har allt att spela för medan Köping säkrade sjätteplatsen senast i och med 6-2 segern hemma mot Kumla. Jag går återigen på motivationsfaktorn här och tycker vi fått fel favorit.

Grums ligger just nu på plats åtta, men skulle kunna hamna på plats tio vid en förlust här och då också tappa från fyra extrapoäng i fortsättningsserien till två om man skulle ha de andra resultaten emot sig. Det tror jag inte man vill riskera. Grums är nykomlingar, men har gjort det riktigt bra ändå. Man är väl det lag av ”bottenlagen” som kanske spelat allra bäst mot topplagen, men som inte riktigt fått den utdelning man kanske varit värda. Offensivt har det spökat lite för och det är väl där problemet sitter lite. De defensiva grunderna har suttit klockrent. Ikväll behöver man som sagt vinna för att vara på säkra sidan och mot ett ”färdigspelat” Köping så ska man ha bra chans. Jag minns att jag spelade på Grums borta mot Köping, men då att man förlorade med uddamålet. Nu har man chans till revansch och om jag ska vara ärlig så tror jag inte att en mörk onsdagskväll i Grums är något Köpingspelarna föredrar. Köping har utvecklats den här säsongen som vi var inne på från början och man har välförtjänt tagit sjätteplatsen. Dock är det väldigt jämnt mellan mittenlagen och med tanke på att Grums har allt att spela för så ser jag inte varför Köping har blivit favoriter här. På pappret ska det vara två ganska jämna lag, men Grums är tuffa på hemmaplan utan tvekan.

Talar för spelet

  • Återigen, motivation och inställning kommer bli otroligt viktigt idag. Är inte Köping med som dem brukar så kommer det garanterat att bli tufft att ta poäng här för dem. Grums kan riskera två extrapoäng om de förlorar idag och det tror jag inte man gör.
  • Köping ligger tio poäng före Grums i tabellen, men jag tycker inte att Grums är ett sämre hockeylag. De är jämna i grund och botten och som sagt ihop med ovanstående punkt så tror jag Grums blir svårslagna här idag.
  • Köping kommer återigen till spel med en ganska tunn trupp. Senast hade man ett helt gäng borta, men lyckades vinna ändå. Grums kan ställa upp med nästintill fullt lag.
  • Köping har gjort två jättematcher de två senaste och säkrat sjätteplatsen. Efter två sådana urladdningar och med tanke på att man inte har något att spela för så kommer man garanterat att slappna av mer än normalt idag. Risk för genomklappning?

Talar emot spelet

  • Köping har två av seriens bästa målvakter och en defensiv som är lysande. Målvakter brukar inte ha något problem med motivationen och ser ofta sin chans att bli hjälte i matcher som denna.
  • Grums oförmåga att göra mål. Man har bara gjort 21 mål på hemmaplan den här säsongen vilket är klart mindre än vad man normalt sett brukar göra. Kan sätta sig lite i skallen också.

Återigen så tycker jag med tanke på förutsättningarna att det har blivit lite skeva odds här. Grums har allt att spela för med och Köping vill förmodligen bara gå på julfest. Grums raka spelas och så hoppas vi på urladdning här.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Bra välkomstbonus
  • Höga odds

Kommentarer

Feedback