advert

Grästorp - Skövde

5 november 2016 at 14:17 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Det är tätt mellan derbyna i Skaraborg nu. På lördagseftermiddagen så gästar Skövde den svårspelade Åse & Viste Arena i Grästorp i ett hett möte mellan två lag i riktigt bra form. I mitt tycke är dock det ena laget snäppet vassare i grunden.

Grästorp är ett lag jag alltid tyckt varit lite underskattade av bolagen. Förra säsongen hade man ingen bra utdelning poängmässigt om man faktiskt jämför hur man spelade. Den här säsongen har varit lite av likadan. Man har spelat helt okej där försvarsspelet har varit nyckeln som vanligt. Man har däremot gjort lite för få mål för att vara med uppe i toppen och kriga, kanske också för att grundkapaciteten i laget inte är såpass hög. Däremot med tanke på hur man spelar så tar man ändå sina poäng och man har faktiskt inbringat fem segrar på de sex senaste matcherna. Plumpen kom borta mot Mariestad senast där man var fullständigt utspelade. De andra fem segrarna har varit mot lag som man kanske ska vinna emot tycker jag, detsamma gäller segern hemma mot Lindlöven. Att man sedan förlorade skotten ganska klart är väl rätt då jag i grunden tycker Lindlöven är ett bättre lag än Grästorp. Idag trodde jag nästan att Skövde skulle vara större favoriter än vad man blivit, men det beror nog mycket på Grästorps form. Tycker inte heller man ska stirra sig blind på de senaste resultaten hos Grästorp heller som sagt då man mött motstånd av det sämre slaget. De är ett lurigt lag, men idag tar de ett steg tillbaka.

Skövde är ett lagför allettan och starten av serien var trög helt klart. Man har inte spelat jättebra, men ändå ligger man på plats fyra i serien. Det tycker jag ändå är ganska starkt. Skövde har ambitionen att ta sig till allettan och det ska man göra i den här serien. Grästorp kanske har en förhoppning om att de kan bli ett mittenlag den här säsongen, men i grund och det tror jag de i grund och botten är nöjda med. Skövde har efter den tröga starten spelat upp sig rejält. De tre senaste matcherna har varit mot lag av det sämre slaget, men man har varit överlägsna i varenda match. Man skapar mycket chanser och man gör framförallt fler mål än man gjord under inledningen och det är väl där skillnaden ligger för tillfället om man jämför med då. Tillskottet av rutinerade Tomas Wallgren verkar ha fått fart på det unga Skövdelaget, även om Wallgren själv inte fått igång målskyttet helt. Senast gjorde han dock sitt första mål i Skövdetröjan och förmodligen kan han också bygga vidare på det nu. Skövde vann hemmamötet mellan dessa lag, men hade även då svårt att få in pucken i 2-1 segern. Nu har man bättre målform och dessutom i princip skadefria till skillnad från då. Idag bör man ha fin chans för i grunden är man ett bättre hockeylag.

Skövde är ett lag för allettan och det är inte Grästorp. Därför testar vi idag spel på Skövde att vinna under ordinarie tid till 2.00 gånger pengarna hos bet365. Insatsen landar på 4 units.

Lycka till!

/Heden
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback