Reklam

Grästorp - Helsingborg: 1

21 januari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
21 jan 2018 at 00:37 (Uppdaterad 21 jan 2018 at 22:59) 21/01
83
0

Hockeyettan Södra Vår

Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 120,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 0-3
Betsson Spela nu hos Betsson
Den södra vårserien är nästintill avgjord uppe i toppen där det nu bara handlar om vilka av Tranås eller Halmstad som ska ta hem seriesegern. I botten är det dock tight och det är väl bara HA74 som halkat efter rejält. Resterande lag är inblandade i striden om att hålla sig kvar i allra högsta grad och Grästorp tar emot Helsingborg hemma i en match som borde bli jämnare än vad oddsen antyder.

Grästorp kom näst sist i grundserien i höstas och skrapade endast ihop 13 poäng. Att man skulle bli ett bottenlag kändes ganska givet i denna tuffa södra serie. Nu måste man såklart kämpa och göra allt man kan för att hålla sig kvar i hockeyettan och det känns helt öppet mellan dem, Tyringe, Helsingborg och Hanhals. Det gäller att vinna rätt matcher och ha marginalerna på rätt sida. En bra start vore att vinna mot en av konkurrenterna, Helsingborg. Man har under säsongen ändå spelat helt okej och framförallt på slutet har det sett aningen bättre ut. Det har varit lite svårt att hitta nätet vissa matcher, men man har tränat hårt under uppehållet för att få in det där extra som behövs för såna här typer av matcher. Grästorp har hör och häpna bara tagit två poäng på hemmaplan på 13 matcher och det är väl inget som direkt skrämmer motståndarna. Grästorp är bättre än så. De är varken bättre eller sämre än Helsingborg, inte när man möter dem på hemmaplan i alla fall. Trots den usla statistiken den här säsongen. Man slog dem i Helsingborg, men när man på hemmaplan bara skulle spela av sin 4-2 ledning i slutet av tredje perioden så lyckades man på något vis sjabbla till det och förlora med 4-5. Helsingborg har varit en besvikelse den här säsongen och inget man ska lita på. Inte ens mot de på pappret lite sämre lagen. De står alltså i ett matchodds i låga 1.45 borta mot Grästorp och det är på tok för lågt. Värdet ligger helt klart på hemmalaget här.

Talar för spelet

  • Spelmässigt så har Grästorp höjt sig på slutet. Man har nötat detaljer och det ser bättre ut, framförallt offensivt enligt säker källa. Det finns såklart saker att jobba på fortfarande, men det pekar åtminstone framåt och alla är inställda på att hålla laget kvar i ettan.
  • Carl-Johan Svensson och Jonas Lönn må inte haft sina bästa säsonger hittills, men de är rutinerade och har länge varit duktiga spelare på den här nivån och vet vad dessa viktiga matcher handlar om. Det är viktigt att ha såna här ledare i ett lag när det blir tight och de har som sagt varit med förr.
  • Helsingborg har varit riktigt dåliga på redande fot den här säsongen. Man tog bara 9 av 33 möjliga poäng på bortaplan under hösten och är inte på något sätt godkänt.
  • Grästorp har bara vunnit en match hemma och fansen har börjat tröttna lite. Det som talar för detta är att man lär vara otroligt hungriga på att göra fansen glada och spelarna kommer sälja sig dyrt.

Talar emot spelet

  • Helsingborg är på pappret ett lite bättre lag. Det ska man inte snacka bort på nåt vis. De har Daniel Åhsberg som är otroligt viktig för laget och har börjat fortsättningsserien med att stänka in sex mål på fem matcher.
  • Grästorp är jobbiga att möta på bortaplan, men de har trots allt bara tagit en seger på hela säsongen hemma och den kom på straffar. Förmodligen sitter det lite i huvudet på spelarna.

På pappret ser jag kanske Helsingborg som lite starkare, men det är knappt. Grästorp har gjort det bra efter jul och ska inte räknas bort. Värdet ligger klart på hemmalaget i en femti-femti match och därför kommer jag också välja Grästorp inklusive övertid/straffar till ett fint odds hos Betsson.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback