advert

Granada - Sporting Gijon

22 oktober 2016 at 22:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 07/04


Mitt andra lördagsspel hittar jag i den sena matchen från La Liga där krislaget Granada tar emot ett annat krislag i form av Sporting Gijon. Vi kan förvänta oss två lag som går hårt för segern här och därmed tror jag även på målkalas.

Granada fick nya ägare inför den här säsongen men trots detta har man haft en cirkus på värvningsfronten, i vanlig ordning, och det känns ju nästan som uppgjort för en urusel start på säsongen. Extra kaosartat blev det när Paco Jemez skulle leda truppen med sitt possessionspel, något som Granada inte behärskade för fem öre. Nu har Jemez lämnat klubben men jag tror att det kommer ta lång tid innan vi får se någon förbättring hos Granada då nya tränaren Alcaraz står rätt långt ifrån den filosofi som Jemez har.

Det är tidigt på säsongen men Granada har nu fem poäng upp till säker mark och det gäller därför att vinna matcher, speciellt mot den här typen av motstånd. Jag tror därför vi får se ett väldigt aggressivt Granada i den här matchen och offensivt så tycker jag att det finns en del spelare som sticker ut, bland annat Bueno, Barral, Ponce och Cuenca. Men kikar vi defensivt så har det varit rena hönsgården så här långt, dels på grund av skador men även på grund av att Jemez pusslade om ordentligt inför varje match. Så det är noll trygghet i försvarsspelet och det lär knappast blivit bättre av 7-1 i baken mot Atletico Madrid senast. Ett sådant försvarsspel kombinerat med att man måste kliva på framåt för seger känns som ett bra recept för ett överspel.

Sporting Gijon har precis som Granada haft en lite stökig start på säsongen och placerar sig just nu på en nedflyttningsplats med sju inspelade poäng. Det startade annars bra med två segrar och ett kryss på de två inledande matcherna men nu har laget fem raka förluster på kontot och den gode Abelardo börjar nog känna av trycket nu. Jag kikade på lagets senaste match mot Valencia och även fast laget kämpade och stred in i det sista så räckte man helt enkelt inte till, Valencia var det klart bättre laget och förtjänade tre poäng. Lättare motstånd som väntar nu och ett oavgjort resultat kan jag inte tänka mig att Abelardo och hans mannar är nöjda med här.
Kikar vi till det offensiva hos Sporting så är det en ganska ungdomlig touch på laget och det tycker jag märks när de spelar fotboll. Det är väldigt mycket fart framåt i planen men när det kommer till att jobba hem så är det inte alls lika snabba ben. Mot ett uruselt hemmaförsvar kan det offensiva tänket givetvis ge tre poäng i slutändan, men Sporting har inte heller visat upp något större försvarsspel och kan lika gärna bli straffade i slutändan.

Kikar vi till avbräck hos Granada så stryker vi backarna Silva och Foulquier samt mittfältaren Samper. Enbart defensiva avbräck i mina ögon då Samper skapar en fin balans på mittfältet och lugnar ner spelet.
Hos gästerna stryker vi backar Amorebieta, Babin samt Canella, inte heller anfallaren N'Di kommer till spel. Främsta avbräcket där är givetvis Amorebieta som är given på mittbacken.

Två lag som måste framåt för tre poäng, två lag som har ett uruselt försvarsspel och två lag som dessutom har en del defensiva avbräck. Detta stinker mål och jag kastar därför in en insats strax över medel på 2,5 mål till dubbla gånger pengarna hos Betway.

Slutligen ska det nämnas att Vicandi Garrido håller i pipan denna match och det tycker jag är ytterligare något som gynnar överspelet. Han brukar sällan blåsa sönder matcherna utan hittar ett bra flyt i spelet.

/[email protected]
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback