Reklam

Girona - Espanyol: 1

Matchcenter
22 april 2018 at 12:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Estadi Municipal de Montilivi    Javier Alberola
22 apr 2018 at 11:07 (Uppdaterad 22 apr 2018 at 13:53) 22/04
47
0
Chans (1-X-2): 53-28-19%
Spelvärde: 108,65%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 5/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Söndagens La Liga sparkar igång kring lunchtid med ett katalanskt derby där Girona tar emot Espanyol hemma på Montilivi. Girona jagar en europaplats och ska ha goda vinstchanser mot ett formsvagt Espanyol.

Girona är nykomlingar i La Liga och har stått för en riktigt fin säsong så här långt då laget placerar sig på en 9:e plats i tabellen med 47 inspelade poäng. I nuläget är det endast fyra poäng upp till Villarreal på sista EL-platsen så Girona har givetvis massor att spela för i dagens match. Formen har varit lite knackig den senaste tiden men laget plockade ner Alaves (2-1) på bortaplan i senaste omgången och det borde ge självförtroende inför denna drabbning. Jag förväntar mig att Girona tar tag i bollinnehavet i den här matchen och det är då jag tycker att laget är som bäst. Senaste hemmamatchen mot Betis (0-1) fick de jaga en hel del boll och då såg det inte alls särskilt bra ut. När Girona flyttar bollen och kommer runt på kanterna så är det alltid livsfarligt med Stuani inne i boxen. Dessutom har de en otrolig styrka på fasta situationer då mittbackar Bernardo och Juanpe flyttar upp. Timor är avstängd i dagens match men det spelar ingen som helst roll då Granell är tillbaka från avstängning.

Espanyol hade som mål att kriga om en europaplats den här säsongen men det har inte riktigt blivit så då laget placerar sig på en blek 16:e plats med 36 inspelade poäng. Med fem omgångar kvar slåss de istället om ett förnyat kontrakt, med åtta poäng till godo på Deportivo under strecket. Självförtroendet inför detta derby borde inte vara på topp då laget visat upp ett uselt spel den senaste perioden. Kikar vi till de fem senaste omgångarna så har laget plockat en poäng, detta i hemmamatchen mot Alaves (0-0). Mållösa i det mötet och faktum är att laget inte gjort ett endaste mål på fem raka matcher. Det mesta handlar om Gerard Moreno framåt och när han nu är inne i en tung period så finns det ingen annan som kliver fram. Dessutom har tränare Quique Sanchez Flores haft en spelide som nästan enbart handlat om försvarsspelet. Nu fick han dock kicken för ett par dagar sedan men jag tror inte att spelet kommer förändras särskilt mycket med nye tränaren David Gallego, inte på så kort tid. Jag förväntar mig ett defensivt Espanyol här och det tror jag passar Girona alldeles utmärkt. Hos gästerna stryker vi mittback Hermoso och han har varit given den senaste tiden, så det är ett tungt avbräck.

Talar för spelet:

  • Girona tog en efterlängtad seger i senaste omgången och det borde ge lite självförtroende inför det här derbyt.
  • Girona har gjort sina bästa hemmamatcher när de fått äga mycket boll och styra spelet. Det tror jag de kommer få göra idag.
  • Espanyol är helt under isen med en poäng på de fem senaste matcherna och noll mål framåt.
  • Girona har allt att vinna när de nu jagar europaspel. Mer ångest hos gästerna som nu tappat ordentligt med mark och är indragna i bottenstriden.
  • Inga större avbräck hos hemmalaget då Granell är tillbaka och ersätter avstängda Timor. Värre hos gästerna som saknar viktige mittbacken Hermoso.

/[email protected]

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback