Reklam

GIF Sundsvall - IFK Göteborg: 2

Matchcenter
1 september 2019 at 15:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Norrporten Arena
30 aug 2019 at 01:13 (Uppdaterad 1 sep 2019 at 17:02) 30/08
75
+1
Chans (1-X-2): 15-30-55%
Spelvärde: 115,50%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 0-2
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas

Nyckelfaktorer:
- GIF Sundsvall är i riktigt dålig form och ligger sist i tabellen
- IFK Göteborgs nyförvärv har kommit in bra i nya laget
- Cedergren är ifrågasatt och nu står hans assisterande från förra årets succé på andra sidan
- Söder glöder

Att Sundsvalls självförtroende är nedkört i botten är ganska självklart. 12 senaste matcherna 0 vinster, 4 oavgjorda och 8 förluster. Problemen började när man var tvungna pga den dåliga ekonomin sälja sina bästa spelare. Där framförallt försäljningen av Hallenius varit riktigt tung. De har fortsatt passa runt bollen på mittplan men lyckas inte omvandla det till målchanser. Det är många i Sundsvall som vill att tränaren Cedergren ska lämna trots att han fick Sundsvall på en 8:e plats förra säsongen. Men frågan är om det inte var mycket tack vare den assisterande tränaren Ferran som var master mind bakom succén som istället denna säsongen anslutit sig till Poyas Blåvitt som gjort succé hittills i år.

IFK Göteborg har imponerat denna säsongen, de inledde väldigt starkt som gjorde att de fick sälja Nygren och Starfelt och fick Karlsson-Lagemyr skadad. Det blev för tunga tapp och man hade svårt att omvandla spelövertaget till segrar. Framförallt Paka (Karlsson Lagemyr) som var spindeln i nätet i ytan mellan motståndarnas mittfält och backlinje och viktig i den offensiva pressen som det inte fanns någon spelare i truppen som kunde ersätta. Men i slutet av fönstret fick man in Sana och Aiesh. Det är framförallt Sana som har lyckats ersätta Paka på ett bra sätt och lyft Blåvitt de senaste matcherna. Aiesh är en klasspelare i Allsvenskan som kommit in och bidragit med assist. Sedan har man en anfallare som är riktigt het just nu Robin Söder som gjort sju mål de senaste fyra matcherna(!)
Erlingmark är avstängd men ersätts troligtvis av Yusuf som missade matchen mot Kalmar pga avstängning då.

Det är klasskillnad mellan lagen och IFK Göteborg som inte förlorat på 9 matcher och Sundsvall som inte vunnit på 15 matcher säger en del om skillnaden på hur lagen mår för tillfället. Blåvitts assisterande tränare Ferran som var i Sundsvall förra säsongen kan Sundsvall väl och hur de vill spela som bör vara en fördel för IFK Göteborg. Tycker oddsen ligger fel här och det borde iaf vara runt 55% chans för seger för Blåvitt och hittar spelvärde på raka 2an. 

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback