advert

Genk - Athletic Bilbao

20 oktober 2016 at 23:05 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:59 07/04
Athletic från Bilbao har rest till Belgien under torsdagen och ska där ta sig an Genk i den tredje omgången av Europa League. Två lag som spelat många målrika matcher den senaste tiden och jag förväntar mig en del mål även här.

Genk har gått oväntat svagt hemma i Jupiler League den här säsongen och placerar sig först på en 9:e plats i tabellen efter 10 spelade omgångar. I Europa League har det gått något bättre och laget toppar faktiskt mycket jämna Grupp F i detta nu, fast man gör det på fler gjorda mål än tvåan Sassuolo. Om vi då kikar till lagets två matcher i EL så har det varit två ordentliga målkalas där Rapid Wien (2-3) och Sassuolo (3-1) stått för motståndet. Matchbilderna har definitivt speglat resultatet då det varit två mycket chansrika matcher där det varit rena vilda västern stundtals. Jag förväntar mig ett offensivt upplägg från hemmalaget idag och gästande Athletic är ett lag som brukar kunna dansa med i det tempot.

Kikar vi till frånvarolistan hos Genk så kommer varken Jere Uronen, Ruslan Malinovsky eller Dante Vanzeir till spel här på grund av skador. Största avbräcket är utan tvekan Uronen som är en given startspelare i backlinjen när han är skadefri. De andra två herrarna har knappt spelat den här säsongen och är således inga större avbräck.

Athletic Bilbao har växlat upp ordentligt hemma i Spanien efter en trög inledning på säsongen och placerar sig just nu på en 6:e plats i La Liga med endast två pinnar upp till serieledande Atletico Madrid. Laget kommer närmast från en mycket fin vinst i det baskiska derbyt mot Real Sociedad (3-2) och även fast det endast skiljde ett mål till slut så var Athletic det klart bättre laget. Det finns en väldigt fin bredd i det offensiva hos baskerna så även fast Valverde väljer att rotera en hel del idag så kommer spanjorerna vara starka och skapa chanser. Värre ser det ut defensivt i mitt tycke där Yeray och Laporte drar ett tungt lass på mittbacken. Jag kan tänka mig att Valverde vill ha dessa herrar pigga till helgens drabbning mot Real Madrid och bakom ser det tunt ut hos Athletic.

Endast defensiva avbräck hos gästerna som saknar målvaktstalangen Kepa samt högerback De Marcos. Kepa hade mer eller mindre tagit över som förstakeeper innan skadan och jag ser honom som en klart bättre målvakt än Iraizoz som sett sina bästa dagar. Framåt ser det riktigt bra ut då Valverde plockat med spelare som Aduriz, Raul Garcia, Muniain, Williams och Susaeta.
Dessa två lag har bjudit på många målrika matcher den senaste tiden och jag tror det fortsätter här. Otroligt jämn grupp så något oavgjort resultat tror jag inte att något av lagen är intresserade av. Genk lär komma ut offensivt och gästerna från Bilbao kommer dansa med i samma tempo. Över 2,5 mål känns som ett bra spel och får sig en medelinsats till 2 gånger pengarna hos Betway.

/[email protected]
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback