Reklam

Gary Wilson - John Astley: 1

25 augusti 2018 at 09:30 - Snooker, Ranking Events
23 aug 2018 at 18:00 (Uppdaterad 13 mar 2019 at 14:31) 23/08
33
0
Chans (1-2): 75-25%
Spelvärde: 112,50%
Lägsta spelbara odds: 1,33
Units: 8/10
Hit/Miss:
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook

Gary Wilson har något stort på gång den här säsongen, där han bland annat slagit Shaun Murphy och Judd Trump i två imponerande matcher. Här i Paul Hunter Classic ställs han av spelbolagen upp som fjärdehandsfavorit. Och det med all rätt - senast i Kina pressade han Barry Hawkins i en match som vägde fram och tillbaka in i det sista. Med seger där kunde han klå vem som helst.

Men mest noterbart är att Wilson varit stabil mot sämre motstånd, en viktig egenskap som sällan lyfts fram i idrottssammanhang när det pratas tabeller och ranking. I snooker är det en avgörande förmåga eftersom det innebär att spelaren samlar på sig rankingpoäng i varje tävling, vilket i sin tur leder fram till bättre seedning och möjlighet till fler "enkla" poäng.

Wilson har tidigare varit en typisk "samlare", som hankat sig fram till 32:a plats på rankingen. Och just den siffran är värd att försvara eftersom seedningen ofta bryts just där, vilket i kombination med hans fina spel mot Trump och Murphy mycket väl kan göra honom till en av de stora skrällarna under vintern.

I andra ringhörnan då? Ja, stryk mot Liam Highfield, knapp seger (5-4) över Michael Georgiou, Mike Dunn i skiljeframe och klara förluster mot Michael Holt och Ricky Walden. John Astley har inte imponerat hittills under säsongen och han måste verkligen höja sig här i höst för att behålla chansen att komma in topp 100 på världsrankingen. Tourkortet börjar redan nu hänga löst, speciellt om han inte får bättre ordning på spelet.

Wilson leder 4-1 i inbördes möten och det ska mycket till för att Astley ska plocka in på det här. Vårt odds är lågt, men fortfarande för högt. Handikappspelet faller tyvärr bort för egen del då formatet är för kort (bäst av sju frames).

Spelet är Gary Wilson att vinna matchen.

Den som gillar långskott lägger en tv-peng på att Gary Wilson krånglar sig hela vägen fram till turneringsseger. Oddset är i skrivande stund 23 gånger pengarna.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback