Reklam

Frölunda HC - Luleå HF

6 april 2016 at 16:31 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

1-1 i matcher och Luleå övertygade senast i Coop Norrbotten Arena

Frölunda hade flera gånger under matchen stora problem med att komma ur egen zon. Detta tack vare Luleås tunga spelare som hade en tydlig spelplan, dumpa pucken och sätt hög press. Frölundas backar fick under delar av matchen långa byten och blev trötta. Detta resulterade i slarvigt förstapass som inte satt på bladet på en medspelare och gjorde att Luleå successivt tog över mer och mer av matchen. Frölunda fick chansen att komma in i matchen efter att Toni Rajala åkte ut 2+2 för highsticking när resultatet var 3-2. De tog inte chansen och Luleå briljerade i boxplay.

Matchen slutade tillslut 4-2 efter mål i öppen kasse av glödhete Lucas Wallmark som gjort 7+1 på åtta matcher. Ett slutresultat som iallafall jag var glad över då speltipset på den matchen blev till en vinst.

Luleå är bäst i slutspelet på special teams

En spelform som är otroligt viktig i ett slutspel är powerplay och boxplay. Detta något som Luleå har varit fantastiskt duktiga på i slutspelet och laget har bara släppt ett mål på 14 numerära underlägen. De är inte bara bäst i slutspelet på boxplay utan även powerplay där de har gjort 4 mål på 14 försök.

Tuffare har det varit för Frölunda som har gjort 4 mål på 22 försök i powerplay vilket ger en procent på 19.18. Detta något som laget måste bli avsevärt mycket bättre på ifall man ska kunna gå hela vägen. Boxplay har stundtals även det varit riktigt dåligt. Där har Frölunda släppt in 5 mål på 20 numerära underlägen.

Men vi alla har sett hur vassa Frölunda kan vara i powerplay och jag är helt övertygad att desto längre denna matchserie går desto mer utvisningar kommer det bli. Jag efterfrågade mer känslor efter första matchen och jag är fortfarande lite besviken. Även om det gick hett till under uppvärmningen innan förra matchen var det bara Luleå som såg riktigt taggade ut och redo inför uppgiften.

Om kvällens match

Det kommer med all säkerhet vara en helt annorlunda matchbild en vad vi såg i måndags. Istället för att Luleå är det lag som styr matchen kommer Frölunda förmodligen att ta tag i taktpinnen redan från start. De är dessutom revanschsugna och en vinst ikväll är otroligt viktig för Frölunda. Luleå kommer som bortalag och för att ta sig vidare till final måste laget vinna minst en bortamatch. Jag har svårt och se att de lyckas med detta med tanke på hur svårt det är att spela inför ett fullsatt Scandinavium, som vi får hoppas att det blir ikväll.

Jonathan Granström sa efter förra matchen "Vill vi vinna har vi inget att välja på, då måste vi spela såhär". Något som är helt sant, Frölunda är ett skickligare lag än vad Luleå är och chansen för norrlänningarna är genom att bryta ner Frölunda och vara så jobbiga som möjligt. Det är ingen nyhet och vi har sett denna typen av hockey från Luleå tidigare. Men skillnaden är att Frölunda, jämfört med tidigare år, förstärkt truppen men en rad tunga spelare. Oliver Lauridsen som mäter strax över två meter på isen och väger 108 kilo och Joey Crabb som är betydligt mindre men spelar med en otrolig vilja. Sedan har man Lasu, Figren och Persson som alla tre är jobbiga att möta. Dessa spelare är otroligt viktiga mot just Luleå, det handlar om att de ska kunna stå för grovjobbet och ge yta för sina medspelare.

Det finns två spelare jag skulle vilja lyfta fram, en från Frölunda och en från Luleå. Vi börjar med Frölundas Artturi Lehkonen som gjort 5+4 poäng på 7 matcher än så länge i slutspelet. Trots att han inte är särskilt stor eller väger speciellt mycket finns det få som är såpass stabila som Lehkonen är. Han kan dela ut en rejäl tackling samtidigt som han producerar både mål och assist framåt. En spelare vi förmodligen inte kommer få se så länge till i SHL så ta vara och håll ett extra öga på den finske 20-åringen.I Luleå vill jag lyfta fram Jonathan Granström. Samtidigt som det svider att lyfta fram just honom väljer jag att göra det ändå. Den rutinerade centern tillhör inte en av ligans mest omtyckta spelare om man säger så men oj så viktig han är i Luleå. Han är stommen och den spelaren som verkligen visar vägen. Han har gjort 3+3 på 7 slutspelsmatcher och i senaste mötet var han en stark bidragande faktor till att Luleå vann.

Mitt tips

Jag tror Frölunda är det lag som kommer föra denna matchen och Luleå kommer i princip bara dumpa och jaga. Skärper sig Frölundas backar och slår ett ordentligt förstapass kommer Luleå tröttas ut ju längre matcher går. En jämn och tät första och halv andra period är att vänta sedan tror jag att Frölunda kommer stick iväg med ett par mål. Ska bli spännande att se ifall de lyckas få ordning på sitt powerplay ikväll.

[bookmaker_bonus id=2]

Bäst odds på matchen hittar vi hos Unibet. Där får vi oddset 1.95 på Frölundavinst vilket känns spelvärt. Förväntade mig faktiskt ett lite lägre odds så det är som hittat. Nu är det bara att hålla tummarna att Frölunda gör jobbet och tar tag i matchserien.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback