Reklam

Frölunda HC - Karlskrona HK

16 februari 2016 at 18:33 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Tabelljumbon mot CHL-mästarna Frölunda

Matchstart 19:00 i Scandinavium, Göteborg

Tabelltvåan Frölunda möter tabelljumbon Karlskrona i en match man ska vinna utan några större problem. Frölunda jagar Skellefteå om förstaplatsen som ligger åtta poäng före. Skellefteå som slog Frölunda med 4-1 i senaste matchen innan landslagsuppehållet går mot sin fjärde raka serieseger.

Frölunda vann under förra veckan Champions Hockey League efter att slagit det finska laget Kärpät med 2-1. I SHL har Frölunda haft det tufft och de har förlorat tre av deras senaste matcher. Men i och med vinsten i CHL har förmodligen formkurvan gått spikrakt uppåt istället för den riktningen vi såg innan finalen.

Karlskrona, som jag tidigare sågat, har visat att det kan ta sig an de riktigt stora klubbarna nu under den senare delen av serien. Synd att formen kom så sent då resultatet sett helt annorlunda ut om man inte blivit stämplat som seriens utan tvekan sämsta lag så tidigt. Det var en svår trend att visa och man såg tydligt på spelarna att varje match var jobbig att spela. Nu har Karlskrona istället gått ut inför nedsläpp med glädje och det är ett mycket piggare lag som spelar. Om det räcker att slå Frölunda på bortais är jag mycket tveksam till och framförallt när de spelar med en finalvinst i ryggen.

Mitt tips: Frölunda vinner med minst -4.5 mål.

Jag har spelat på att Frölunda kommer vinna med 4.5 mål eller fler till ett odds på 5.50. Karlskrona får det tufft i Scandinavium och som vi redan vet är Frölunda ett hemmastarkt lag. Målvakten Lars Johansson tillhör en av de bästa i ligan och kommer förhoppningsvis att bomma igen i kassen. Frölunda har även många hungriga målskyttar som inte gjort mål på några matcher, tänker på bland annat Andreas Johnson och Artturi Lehkonen som med all säkerhet kommer vara hungriga imorgon kväll.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback