Reklam

Frölunda HC - HV 71

26 januari 2016 at 14:14 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl. 19:00 i Scandinavium 

HV71 kommer till Göteborg utan NHL-meriterade backen Chris Campoli som väntar på disciplinnämndens dom efter tacklingen på Modos Peter Öberg. Under tiden utredningen sker får han inte delta i matchspel och får helt enkelt vänta och se vad straffet blir.  Annars är det ett HV som har underpresterat denna säsongen och i senaste back to back möte mot Modo vann man på hemmaplan och förlorade borta. De har spelat ojämnt, vissa matcher helt bedrövligt och andra alldeles lysande.

Frölunda har en skada backsida och en tung förlust i bagaget. Det var mot Linköping borta som göteborgarna åkte på en rak höger och slutsiffrorna blev 5-0. Det fanns ingen glöd och matchen i sin helhet kändes väldigt tafatt. Den enda kedjan som såg ut att vilja bidra var fjärde med Axelsson, Lasu och Stålberg. En kedja som jobbar hårt och förväntas spela 0-0. Forwardssidan är skadefri så enda bekymret är backsidan. Att Fantenberg är skadad tror jag inte är särskilt negativt för Frölunda då han i mitt tycke är en av de mest överskattade backarna i hela SHL. Men det märks att Lukas Bengtsson saknas och det är oklart om Tom Nilsson kommer till spel.

Tabellen 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att Frölunda ska stå som serieledare efter omgång 37 krävs en vinst då Skellefteå med all säkerhet kommer att vinna hemma mot Rögle. Färjestad har chans att avancera upp till en femteplats om man vinner mot Växjö. Kvällens matcher i SHL kan med andra ord röra om en hel del i tabellen.

HV71 behöver en vinst så att avståndet upp till slutspelsstrecket inte blir för stort. Även om det är många matcher kvar är det tufft att hamna för långt efter. Skulle man förlora ikväll kan det vara nio poäng upp och skulle man vinna kan det vara tre poäng som skiljer. Dessa matcher brukar man kalla sexpoängsmatcher då de har en otroligt stor betydelse.

Mitt tips: Vinst Frölunda

Jag har spelat på att Frölunda vinner fast med handikappet -1.5. Oddset är 2.05 och känns väldigt spelvärt och oddset hittade det på 24hbet.com.

 
Feedback