Reklam

Frölunda - Djurgården

16 mars 2016 at 17:12 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Första kvartsfinalomgången i Scandinavium

Det har äntligen blivit dags att sätta igång med slutspelet på allvar. Matchserien mellan Frölunda och Djurgården kommer garanterat att bjuda på en hel del känslor och dramatik. Frölunda som slutade på en andraplats i serien har därför hemmafördel, något som ofta väger tungt i slutspelssammanhang.

Djurgården tog sig till kvartsfinal via åttondelsfinaler (bäst av tre) mot Brynäs som var otroligt jämna. Brynäs som saknat sin bästa spelare Anton Rödin under avslutningen av säsongen såg riktigt bleka ut. Men i åttondelsfinalserien vaknade dom till och bjöd upp till dans. Efter en vunnen match på straffar och en uddamålsseger för Djurgården stod det klart att Brynäs spelat klart för säsongen.

Frölunda har kunnat slipa på formen och kopplat av eftersom laget blev direktkvalificerat till kvartsfinal. Det som ser lite dystert ut är Joel Lundqvists skadefrånvaro. Klarar sig Frölunda utan sin ledare som har visat sig vara i sin absoluta toppform?

Säsongsavslutningen såg ganska blek ut från göteborgarna men enligt rykten var det på grund av att de låg i hårdträning inför slutspelet. Får se om den har lönat sig.

Fyra möten under säsongen

Av fyra möten har lagen vunnit två gånger var. Det har varit tighta matcher och efter fyra matcher är det sammanslagna resultatet 9-9. På dessa matcher har Frölunda skjutit 110 skott mot Djurgårdens 96. Rent statistikmässigt ser det ut att bli en oerhört jämn matchserie. Det ska dock mycket till för att Djurgården ska orka att hålla en jämn nivå under sju möten i rad.

Matcherna har bestått av mycket utvisningar och spel i numerärt över/underläge och det är en spelform som förmodligen kommer att gynna Frölunda. Frågan är hur deras powerplay klarar sig utan Joel Lundqvist. Visserligen har de haft gott om tid att träna in sig med nya formationer och det ska bli spännande att se hur dessa fungerar.

Skador

Joel Lundqvist är som sagt skadad för Frölunda men han är inte det enda namnet uppskrivet på listan. Lukas Bengtsson, Anton Axelsson och Sebastian Stålberg är det spelare som förmodligen inte kommer stå med på laguppställningen ikväll. Däremot kommer vi att få se Pontus Widerström tillbaka i Frölundatröjan efter en sejour i den Allsvenska klubben Oskarshamn. Han kommer förmodligen att ta Stålbergs plats då han är en fysiskt stark spelare som älskar det tuffa spelet men ändå har kvaliteter att bidra med i offensiven. För Djurgårdens del är det två spelare som är uppskrivna, backen Adam Ollas Mattsson och forwarden Alexander Fällström. Inga direkt avbräck och två spelare som Djurgården kommer klara sig utan.

Mitt tips

Att spela på att Frölunda kommer vinna efter full tid ger runt 1.60 gånger pengarna och känns inte alls spelvärt. Tycker det oddset är lite lågt satt med tanke på hur resultaten sett ut under tidigare möten. Målsnittet lagen emellan under säsongen har varit 4.5 per match. I denna matchen tror jag att båda lagen kommer gå ut relativt försiktigt och känna lite på varandra. Ingen kommer vilja chansa och spelet kommer säkerligen att bli passivt. En passiv match med två otroligt duktiga målvakter brukar sluta målsnålt.

[bookmaker_bonus id=2]

Mitt spel för kvällen är under 4.5 mål i matchen och det till oddset 2.14 hos Unibet. Ett spel som känns väldigt spelvärt med tanke på hur det har sett ut tidigare matcher och att det är första matchen i matchserien.

 
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback