advert

Freiburg - Hertha Berlin

29 januari 2017 at 16:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det spelas två matcher i Bundesliga denna söndag, den tidiga matchen spelas på Schwarzwald-Stadion mellan Freiburg och Hertha Berlin. Nykomlingen Freiburg är inget lag man skojar bort och på hemmaplan är det oftast fullt ös framåt.

Freiburg placerar sig på 9:e plats med 23 poäng på 17 spelade matcher, man har 8 poäng ner till nedflyttningsstrecket. Det är en placering man helt klart ska vara nöjda med, för att hålla sig kvar i finrummet är självklart målet med säsongen. På hemmaplan är man vassa, 5 vinster av 8 möjliga har det blivit. Förlusterna har kommit mot RB Leipzig (1-4), Wolfsburg (0-3) och senaste var det Bayern München (1-2) som blev för svåra. Det ska dock sägas att man var riktigt nära att kriga till sig en poäng mot Bayern, men Lewandowski lyckades avgöra på tilläggstid.

I offensiven är det Grifo, Niederlechner och framförallt Philipp som visar vägen, sedan har man Petersen på bänken som öste in mål i Bundesliga 2 förra säsongen. Det har dock inte riktigt lossnat för han denna säsong, men ändå har han gjort 5 mål. Men har ett avbräck till dagens match och det är på högerbacken Stenzel.

Hertha Berlin ligger på 6:e plats med 32 poäng, vid vinst idag så kan man segla upp till 3:e som innebär CL-spel. I första ligamatchen efter uppehållet blev det förlust mot Bayer Leverkusen (1-3), en match där man inte riktigt visade sin normala standard. Under uppehållet gick man även ut med att det är europaplatserna som är målet med säsongen, men då lär man börja prestera bättre på resande fot. Man har bara tagit 9 poäng på bortaplan och har en målskillnad på 10-15.

Till dagens match finns anfallaren Kalou tillgänglig eftersom Elfenbenskusten åkte ur Afrikanska mästerskapen. En spelare som definitivt höjer offensiven, han har stått för 5 mål på 9 starter hittills. Annars tror jag att en sådan spelare som Esswein blir viktig idag med sin fart på kanten.

Tre avbräck har man idag, Weiser, Kurt och Allan är borta.

Freiburg har imponerat på hemmaplan, man vågar lira fotboll här och öser på mer. Givetvis har det straffat sig några gånger och defensiven är inte den bästa. Man är även ett av lagen som oftast spelar matcher som slutar med över 2,5 mål, hela 12 av 17 matcher har slutat med det. Det blir även vårt spel, vi testar en insats strax över medel på det. Detta spelas hos Comeon.
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback