Reklam

Forshaga - Lindlöven

4 oktober 2016 at 23:12 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Hockeyettan fortsätter på onsdagskvällen och en av matcherna jag ska titta närmare är på matchen mellan Forshaga och Lindlöven. Hemmalaget som vann sin första match senaste medans Lindlöven åkte på storstryk med 6-2 borta mot serieledande Mariestad.

Forshaga har öppnat säsongen svagt, men fick senast sin första seger hemma mot Köping med hela 5-1. Jag var helt klart inne på en bortaseger där, men fick tillbaka den smällen som ett brev på posten. Skotten förlorade man dock med 22-39, vilket kanske förklarar att just resultatsiffrorna var lite missvisande. Vinsten var som sagt den första för säsongen och förhoppningsvis kan man nu få lite ordning på spelet. Jag tror dock man hoppar tillbaka till förlorarspåret direkt igen. Lindlöven är ingen lätt motståndare och man kommer behöva komma upp till sin högsta nivå för att kunna störa denna afton. Innan man vann senast så startade man med torsk 8-2 borta mot Arboga, sedan Kumla 0-4 på hemmaplan och 4-2 borta mot Borlänge. Man har dessutom haft ganska stora problem på försäsongen med försvarsspelet och det är väl där deras stora svaghet ligger. Ska man vinna matcher är det för att det offensiva går lätt en match eller att målvakten står på huvudet. Man mötte till exempel Lindlöven på försäsongen i två matcher där man förlorade borta med 7-6 och vann hemma med 2-1. I vinstmatchen hemma så var det spel mot ett mål där Lindlöven vann skotten med hela 49-10. Senast hade dessutom Forshaga en hel del skador och även om dem är mot Lindlöven eller inte så känns det här spelet väldigt bra.

Lindlöven har öppnat säsongen riktigt bra för att vara dem. Man är väl inte ett riktigt topplag, men det är dock ingen tvekan om att man ska ha en av platserna till allettan efter 22 spelade matcher. I premiären slog man tillbaka Borlänge med 4-3 efter straffar så det visar väl lite av deras högstanivå. Det var egentligen senast bara som man åkte på en liten plump i protokollet då Mariestad blev för tunga och tillslut kunde dra ifrån och vinna med 6-2. Nu bör man vara revanschsugna och man har slagit bättre lag än Forshaga på bortaplan tidigare under säsongen så det här bör inte vara några större problem. Forshaga kan sprattla till ibland, men man ska ha också ha i åtanke att man tappat ett par viktiga spelare från förra säsongen som är svåra att ersätta. Lindlöven har ett lag som skulle kunna bli topp tre-fyra och med lite flyt så blir det även så. Efter säsongen kommer det skilja en hel del poäng mellan de här lagen och då är det inte mer än rätt att spela på Lindlöven när oddset dessutom är helt okej.

Jag förväntar mig inga 49-10 i skott igen, men jag förväntar mig en seger. Allt annat vore en skräll. Mitt spel blir alltså Lindlöven att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos betway. Insatsen blir ganska hög och landar på 8 units.

Lycka till!

/Heden

 
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback