Reklam

Forshaga - Grums: 1

15 september 2018 at 15:00 - Hockey, Sverige - Division 1
15 sep 2018 at 09:50 (Uppdaterad 16 sep 2018 at 01:08) 15/09
55
0
Chans (1-X-2): 57-21-22%
Spelvärde: 102,60%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-5
Bethard Spela nu hos Bethard
Lördag och idag tycker jag egentligen hockeyettan startar på riktigt. I Värmland startas det upp med ett derby mellan Forshaga och Grums där det direkt gäller att sätta sig i respekt. I mitt tycke är hemmalaget det starkare laget och ska vinna detta.

Forshaga gjorde en ganska stark säsong förra säsongen där man i många matcher överraskade många. Man blandade och gav där man slog topplag, men samtidigt tappade poäng i matcher de kanske bord vunnit. På pappret tillhör väl Forshaga mittenskiktet i den västra serien och med lite flyt i matcherna och så länge man inte får skador så kan man i allra högsta grad vara med och kämpa om en plats till allettan. Grums var nykomlingar förra säsongen och gjorde det riktigt bra under första halvan. Sista halvan kroknade man en aning och det tog också ut sin rätt till slut. Jag var helt säker på att Grums skulle komma före just Forshaga i serien, men FIF avslutade starkt och blev bäst i Värmland. Den här säsongen är det inget snack om vilket lag som ska vara över det andra när säsongen är slut.

Talar för Forshaga

  • Backsidan. Nu saknar man någon inför dagens match, men de har en av de bredaste backbesättningarna i hela västra serien och kommer bli svåra att få hål på.
  • David Söderberg är en underskattad målvakt och får han vara skadefri så tillhör han också en av dem bättre i serien.
  • Forshaga har förstärkt laget jämför med förra säsongen och bör ha en högre målsättning.
  • Grums har tappat flera rutinerade spelare inför den här säsongen och har inte alls lika bred trupp som förra året. Bland annat lämnade stjärnnyförvärvet Robin Sterner redan innan seriestart till förmån för hårdsatsande Kristianstad.

Talar emot spelet

  • Offensivt så är Forshaga bättre än Grums, men samtidigt så har man genom åren haft ganska svårt att hitta nätet. Förhoppningsvis är man bättre, men lite oro känner man allt.
  • Grums slog Mariestad på försäsongen, men var det en tillfällighet? Jag tror det. Dock imponerar det att slå ett lag som är ett utav de bättre i hela hockeyettan.

Värmlandsderby i en premiär i Forshaga. Det ska hemmalaget vinna. I mitt tycke är dem ett klart stabilare lag och ska vara före Grums med flera poäng när säsongen är slut. Jag testar Forshaga att vinna under ordinarie tid till oddset 1.80 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback