Reklam

Filipstad - Grums

10 november 2016 at 18:14 - Annan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Fredagkväll i Filipstad och det vankas toppmöte i Wasahallen när Grums kommer på besök. Hemmalaget är starka på hemmaplan, men Grums är i grunden ett bättre hockeylag. Frågan är vilka som är starkast just denna kväll?

Filipstad tog hockeysverige med storm förra säsongen när man som nykomlingar i hockeytvåan var det lag med klart bäst publiksnitt i hela Sverige. Man tog sig dessutom till playoff två förra säsongen där man åkte ut mot just Grums i två raka matcher. Den här säsongen har man startat starkt och har förmodligen en bättre trupp än vad man hade förra säsongen då man förstärkt laget på ett par positioner. Det är ett bra lag utan tvekan, men jag tycker fortfarande man har en del att jobba på. Det finns väl egentligen två lag i den här serien som är snäppet bättre än resterande lag och det är Kil och Grums, som också ligger etta respektive tvåa. Övriga lag ligger snäppet bakom. Filipstad är tuffa att möta i Wasahallen utan tvekan, men när man möter Grums så är det enligt mig ingen tvekan om vilka som är favoriter. Filipstad åker sönder "de sämre" lagen i den här serien och är tunga i tredje perioderna. Den här matchen kommer man inte kunna föra på samma sätt som i de tidigare matcherna och då är man verkligen inte lika effektiva som man normalt sett brukar vara. Filipstad och Grums spelar lite på samma sätt så man tar ut varandra något och eftersom Grums är ett bättre lag så ger jag dem en klar fördel här.

Grums åkte ganska överraskande på sin första förlust för säsongen senast när man gästade Munkfors. Matchen var en riktig plattmatch från Grums som inte alls hade vaknat på rätt sida den här dagen. Slutresultatet skrevs tillslut till 6-5 i sudden till hemmalaget. Man släppte alltså sex mål när man innan den matchen enbart släppt in sju mål på sex spelade matcher. Normalt sett är Grums oerhört stabila bakåt och man har seriens överlägset bästa målvakt i Daniel Hansen. Innan matchen mot Munkfors så vann man bara med 3-2 efter straffar hemma mot Arvika. Två riktigt dåliga matcher i rad och nu väntar en härlig utmaning när de får åka till Filipstad för en riktig publikmatch. En dålig inställning lär ha varit den största anledningen till varför man inte presterat sista matcherna. Att åka till Filipstad är nog roligt för de flesta då det är mycket folk på läktarna så att ladda om inför den här matchen lär de inte ha några problem med. Med tanke på att Grums gjort två plattmatcher i rad nu så förutsätter jag att man nu tar tag i spelet igen och då ska man kunna spela bort Filipstad i det taktiska. Positivt också är att Robert Thellberg gör comeback efter att ha varit avstängd tre matcher. Oavsett så tycker jag Grums är ett bättre lag än Filipstad utan att blinka. Man krossade Filipstad med 5-1 i premiären och vann förra säsongen fem av sex matcher mot dem.

Grums är ett bättre lag och kommer ta sig längre än Filipstad iår. Förhoppningsvis visar man också det i matchen. Mitt spel blir alltså Grums att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Nordicbet. Insatsen landar på 6 units. Serien heter Hockeytvåan Västra C.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback