Reklam

Färjestad - Skellefteå: 1

Matchcenter
20 januari 2018 at 15:15 - Hockey, Sverige - SHL
18 jan 2018 at 22:01 (Uppdaterad 29 jan 2018 at 13:41) 18/01
77
0

Chans (1-X-2): 45-22-33%
Spelvärde: 110,25%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Formstarkaste laget i SHL tar hemma emot ett Skellefteå som inte hittat någon stabilitet i sitt spel. Oddset är mycket spelbart på hemmalaget för tillfället 2,45 och finns hos bl.a Nordicbet.

Efter att sett torsdagens matcher så imponeras man på nytt av Färjestads insats. På bortaplan, i fullsatt Scandinavium, kör man över hemmalaget med 4-1, trots avsaknaden av skyttekungen Michael Lindqvist, och att Johan Ryno utgick med skada.

Färjestads tränarstab har gjort några små rockader i formationerna för att optimera sitt spel, och det har fått bra fart på flera spelare. Joakim Nygård är en som imponerar gång efter gång. Dessutom verkar Lars Haugen nu vilja ta hand om förstaspaden på målvaktssidan.

Skellefteå vann senast hemma mot Karlskrona med 4-2, det var väl endast 3 poäng, inte så mycket mer att ta med sig från den matchen.

Talar för Färjestad:

  • Formen, 3 raka segrar för FBK, 14 poäng av 18 senaste 6 matcherna, allt medan Skellefteå har 2 segrar på 6 senaste, och endast 7 inspelade poäng
  • Harmonin, Pennerborn och c.o har verkligen fått ihop spelarna och gruppen i år, och det verkar vara en mycket god stämning i Färjestads trupp. Efter den dipp man hade med 7 raka förluster i december har laget växt ordentligt. 
  • Bredden. Tidigare säsonger har Skellefteås bredd varit enorm, och det är pga det som laget tagit sig så pass långt, eller vunnit guld. Nu är bredden inte alls lika bra, man lever oerhört mycket på Lindström-Möller-Lindholm. Färjestad har förutom spetsar i Axelsson, Ryno, Lindqvist bla en god bredd nu för tiden, och senast matchar man en fjärdekedja med Nygård-Persson-Törngren. Ganska hög klass i den
  • Offensiven, Färjestad är ligans bästa powerplaylag, ack så viktigt, speciellt på hemmaplan kan ett lag med fördel få några fler PP-lägen än motståndarna. FBK har även gjort klart flest mål i ligan, 129 stycken, Skellefteå har gjort 111 st och är bara 8a i PP-ligan

Talar mot spelet:

  • Lagen har inte mötts i Karlstad i år, men det är 1-1 inbördes på säsongen, Skellefteå har vänt dåliga trender när man minst anat det, och i den jämna SHL så kan det mycket väl vara ett nytt Skellefteå vi ser på lördag
  • Skadorna, även om Skellefteå har en del spelare borta och med ? Ellis, Holloway t.ex så är ? för Ryno och Lindqvist givietvis tunga avbräck om de inte kommer till spel. Å andra sidan klarade sig FBK utan Lindqvist nyligen när han var skadad, och Ryno spelade bara 5 minuter mot Frölunda, det gick vägen ändå.

Utgångsodds runt 2,35-2,45 som sticker ut på Färjestad. Laget är bättre än Skellefteå, inget snack om saken just nu. Dvs ett mycket högt utgångsodds. Men kan också vara läge vänta på senaste uppdateringarna av skadeläget. 2,10 bör vara mer korrekt här.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback