Reklam

Färjestad - Skellefteå: 1

Matchcenter
27 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
27 mar 2018 at 11:23 (Uppdaterad 27 mar 2018 at 21:30) 27/03
73
0
Chans (1-2): 58-42%
Spelvärde: 104,40%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss:
Betser Spela nu hos Betser
Vinna eller försvinna gäller för Färjestad. Skellefteå ska försöka förvalta matchboll två av fyra, men jag är inte överens om att laget kommer lyckas. Skador och spelet talar för en hemmaseger.

1-3 i matcher och Färjestad har räddat en av fyra matchbollar. I kvartsfinal nummer fyra vann Färjestad på bortaplan med 3-1. 
En match som Färjestad för första gången i den här serien gjorde första målet och samtidigt spelade det spel som föranlände att laget slutade på plats fyra i grundserien. 
Skellefteå såg nonchalanta ut och skapade inga jättelägen förrän i slutet av matchen när laget gick för reducering och kvittering.
Färjestad har verkligen sprattlat till liv och jag förväntar att laget tar en hemmaseger. 

Vad talar för:

► Färjestad har absolut inget att förlora. Laget ligger under i matchserien och ingen förväntar sig att värmlänningarna ska lyckas vända på hela matchserien. 
Hemmalaget kan därför spela avslappnat och "njuta" av slutspelet.
► Insatsen senast. Oj vilken bra match Färjestad gjorde på bortais. Dessvärre för Färjestad är den insatsen något försenad i slutspelet och det tuffa underläget i matchserien är jobbigt.
Åter till insatsen så var laget bra på alla sätt och L. Haugen i målet kom ut och gjorde en strålande insats. Med Haugen på sin bästa sida är han en av SHL's absolut bästa målvakter.
► Frånvaron hos gästerna. J. Lindström fick fem matchers avstängning och saknas i detta möte. A. Pettersson spelade inte senast och är osäker på spel. E. Djuse och M. Anderson saknas fortsatt. 
Tunga pjäser i Skellefteå och med en sargad första kedja har västerbottningarna inte alls samma tyngd som vanligt.
► Färjestad's boxplay har varit magnifikt. Laget har bara släppt in ett mål i spelformen fyra mot fem eller tre mot fem. Skellefteå har haft ruggigt svårt att få in pucken trots flera flera powerplay-möjligheter. Färjestad har nästan 89% i PK.

Vad talar emot:

► Skellefteå trivs i Karlstad. Inte sedan 22 november 2016 har Färjestad besegrat Skellefteå på hemmaplan. Det är hela sex hemmamatcher sedan och med fem raka hemmaförluster mot Skellfteå är det psykologiskt tungt.
► Skellefteå's försvarsspel och målvaktsspel. Färjestad har inte gjort ett enda mål i powerplay trots femton försök. Skellefteå har släppt in fem mål efter fyra kvartsfinaler. J. Ortio har en räddningsprocent på 96,75 och släpper in 1,01 mål per match! Det är en galen statistik och han har verkligen hittat spelet. 
► Skellefteå vill inte ha en sjätte match. Då är det på hemmaplan och all press kommer då ligga på hemmalaget. Skellefteå kommer gå ut för att avgöra matchserien och återhämta sig inför semifinalspelet.

Första målet är otroligt viktigt. Det lag som har gjort det första målet i dom tidigare kvartsfinalerna har vunnit matchen. Färjestad behöver det psykoligiska första målet och dessutom spela det spel som laget gjorde i kvartsfinal fyra. Om inte så är säsongen över.

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback