Reklam

Färjestad - Mora: Färjestad över 3,5 mål

Matchcenter
11 september 2018 at 19:00 - Hockey, Club Friendlies
11 sep 2018 at 11:59 (Uppdaterad 11 sep 2018 at 21:40) 11/09
52
0

Träningsmatch

Chans: 50%
Spelvärde: 107,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 5-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Färjestad - Mora i lagens sista träningsmatch innan SHL börjar kommande helg.
Båda lagen har inte fått till spelet ordentligt under träningsmatcherna hittills och nu är sista testet innan allvaret startar på lördag.

Det har verkligen gått upp och ner för Färjestad under försäsongen. Vissa matcher har spelet varit väldigt bra och intensivt medan vissa har blivit rejäla bottennapp och dåliga prestationer. 
Laget kommer nu rejält revanschladdat inför säsongens sista träningsmatch och vill bygga upp en positiv avslutning på vad som komma skall.

Vad talar för ett effektivt Färjestad:
► Det offensiva spelet hos Färjestad. Spelartruppen består med mängder av offensiva pjäser. Spelare som; J. Ryno, J. Nygård, J. Virtanen, L. Johansson och J. Olofsson för att nämna några. 
Färjestad vill spela offensivt och gjorde det framgångsrikt under förra säsongen och öste in mål. Med en stark offensiv bredd finns förutsättningarna för att målen kommer göras.
► Sex träningsmatcher för Mora, tjugotre insläppta mål. Ett snitt på 3,83 insläppta mål/match och då har Mora inte ens mött SHL's tuffaste motstånd undan lag från Hockeyallsvenskan Björklöven, Modo och Leksand samt SHL-lagen Brynäs två gånger och Timrå. 
Värt att notera är att Mora har släppt in minst fyra mål i fyra raka träningsmatcher.
► Färjestad's special teams i framförallt powerplay. Redan nu börjar Färjestad's powerplay se riktigt bra ut. Laget hade ett utav SHL's bästa powerplay förra säsongen och under försäsongen har spelet i den spelformen redan levererat. 
Mora har varit tämligen svaga i boxplay och har släppt in minst ett mål i varje träningsmatch med en man mindre på banan.
► Färjestad är hungrigt och revanschladdat. Laget är favoriterna att utmana Växjö om SM-guldet senare i vår. Förra träningsmatchen mot Linköping blev ett riktigt plattfall och tränaren J. Pennerborn var rejält besviken över insatsen. Färjestad har presterat bra i ungefär varannan träningsmatch av sina sex spelade. 
► Mora har inte lyckats spelat en bra träningsmatch under matchernas alla sextio minuter. Laget har varit rejält skadedrabbat och formationerna är långt ifrån klara. Det ska passa ett Färjestad som i stort sett kan mönstra fullt manskap utom långtidsskadade T. Sallinen. 

Vad talar emot:
► Om Mora lyckas få igång defensiven som blev nyckeln till att laget klarade sig kvar förra säsongen i SHL är det svårt att göra mål på Mora. Laget krigar hårt och hymlar inte med att det är försvarsspelet som prioriteras. Försvarsspelet har inte fungerat under försäsongen och det måste höjas om SHL-starten inte ska bli katastrofal.
► Målskyttet hos Färjestad har inte kommit igång ännu. I bara två av sex träningsmatcher har Färjestad gjort över 3,5 mål. Spelet har hackat en aning och laget har haft en otrolig förmåga att dra på sig mängder av utvisningar.

Det är bara fyra dagar kvar till SHL-premiär. Båda lagen vill avsluta starkt och Färjestad vill framförallt få igång offensiven igen, hitta spelet i powerplay och verkligen visa hur bra laget är. 
Mora är ett klart svagare lag och av förra säsongens fyra möten gjorde Färjestad minst fyra mål i tre av dessa. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback