Reklam

Färjestad - Leksand: (AH: -1,5) 1

25 augusti 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - SHL
25 aug 2018 at 11:06 (Uppdaterad 25 aug 2018 at 20:16) 25/08
48
0

Träningsmatch

Chance (1-X-2) including handicap: 53-0-47%
Spelvärde: 108,65%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Två som kommer till spel med olika utgångar av Strömstad Classic. För Färjestad räcker det med poäng för att ta hem cupsegern medan Leksand måste vinna med minst tre mål för att kunna stå som slutgiltig segrare.

Färjestad klev in i turneringen under fredagskvällen när rivalerna från Göteborg Frölunda stod för motståndet. Matchen var stundtals grinig och det duggade med utvisningar. 
Färjestad visade bäst kyla i spelformen fem mot fyra och kunde vinna slutligen rättvist med 3-1. Det mesta var bra hos Karlstadlaget och målvakten M. Svensson stod för en fenomenal insats. Nu möter laget ett Leksand som huserar i Hockeyallsvenskan och att dalmasarna ska kunna rå på ett Färjestad med nästan fullt manskap är jag tveksam på. 

Vad talar för en klar Färjestadseger?
► Skillnad på lagen. Färjestad är ett förmodat topplag i SHL och har fått behålla sin backbesättning som önskades från förra säsongen och spetsen på forwards har blivit bättre. 
Leksand är ett tänkt topplag i Hockeyallsvenskan, men det är en stor skillnad för topplag i SHL mot Hockeyallsvenskan.
► Imponerande seger över Frölunda. Trots bara en match i benen innan mötet var Färjestad det bättre laget i spel fem mot fem och utan J. Matsson i Frölunda-målet hade siffrorna blivit klart större.
► Leksand hade inte mycket att säga till mot Frölunda egentligen. Ett bra powerplay och en mycket god målvakt räddae laget från att förlora med större siffror än bara 2-3. J. Arntzén spelade på sin absoluta topp och höll sitt lag kvar i matchen.
Nu när ett ännu mer komplett lag står för motståndet förvånas jag om Leksand orkar stå emot lika bra. 
► Special teams. Båda lagens första matcher har likt alla försäsongsmatcher präglats av mängder med utvisningar.
Färjestad visade upp ett strålande boxplay mot Frölunda och var väldigt bra redan nu i spelet powerplay.
Återigen match på försäsongen. Leksand har inte haft disciplinen med sig hittills under sina träningsmatcher och med den mängd utvisningar som laget drar på sig kommer kosta mot ett starkt Färjestad powerplay.

Vad talar emot:
► Kort vila för Färjestad. Leksand har åtminstone vilat sedan torsdagskvällen medan Färjestad nu får en ny match inom en tjugofyra timmar. Det kommer sitta i benen att Färjestad hade en tuff match mot Frölunda och riskfaktor att energin tryter fortare än önskat. 
Särskilt när T. Sallinen dessutom utgått från turneringen.
► Leif Carlsson tränar Leksand. Han känner Färjestad mer än väl och knäpper gärna sin gamla klubb på näsan. Han kommer få sina spelare att ge allt och att få vinna mot ett topptippat SHL-lag under försäsongen bärgar energi till spelartruppen och förening till vad som komma skall i Hockeyallsvenskan.

Det är sextio minuter som ska spelas. Lyckas Färjestad få ordning på disciplinen och har ork kvar från matchen mot Frölunda kommer Leksand väga för lätt. Spelet fem mot fem ska vara Färjestad's och klubbens målsättning var som sagt att vinna Strömstad Classic. Och dom är på god väg, bara det lilla sista kvar! 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!
Feedback