advert

Espanyol - Sevilla

29 januari 2017 at 17:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Vi beger oss mot Barcelona under söndagen där Espanyol och Sevilla drabbar samman på Cornella-El Prat. Två lag som varit inblandade i en del målglada matcher på slutet och dessutom så brukar det bli en del mål lagen emellan.

Espanyol har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen men placerar sig ändå på en 9:e plats i tabellen och har häng på en europaplats med fem pinnar upp till Villarreal. Laget kommer närmast från en seger på hemmaplan mot Granada (3-1) och just på hemmagräs är Espanyol svårspelade med facit 3-5-2 denna säsong. På resande fot brukar vi oftast få se ett väldigt defensivt Espanyol som försöker kontraslå sitt motstånd, men på Cornella-El Prat är det ett mer offensivt upplägg. Man har även en fin målform inför de egna fansen med 9 mål framåt på de 4 senaste hemmamatcherna. Nu har inte motståndet varit av de tyngre slaget men Espanyol har fina spelare offensivt och lär hota gästernas försvar även här. Frågan är dock hur man klarar sig i det defensiva när Sevilla vänder spelet, där brukar det gå undan.
Hos hemmalaget stryker vi Leo Baptistao, Victor Sanchez, Javi Lopez och Caicedo som går skadade, inte heller Papa Diop finns med då han befinner sig på afrikanska mästerskapen. Största avbräcket är utan tvekan högerback Victor Sanchez som är startspelare en normal dag.

Sevilla har gått otroligt starkt den här säsongen och skuggar just nu Real Madrid i tabellen med 42 inspelade poäng. Fem raka ligasegrar på kontot där man närmast kommer från en bortavinst mot Osasuna (4-3). Det svängde ordentligt i den matchen och det har det gjort på slutet när Sevilla varit i farten. Faktum är att laget har 8 raka matcher med över 2,5 mål om vi räknar med både cupspel och ligaspel. Sevilla har en mycket fin offensiv där det vimlar av klasspelare men defensivt är jag inte lika imponerad där man saknar den ordentliga bredden. Det kan sätta sina spår när matcherna duggat tätt på slutet, tre insläppta mot jumbon Osasuna är ju verkligen inte bra.

Hos gästerna stryker vi Krohn-Dehli, Tremoulinas, Carrico, Fernandez och Nasri som alla går skadade. Det har även funnits frågetecken för Vitolo men han sägs nu vara redo för spel, vilket är väldigt positivt för överspelet.

Dessa två lag stod för en helt fantastisk match i inledningen av säsongen där Sevilla vann med tennissiffrorna 6-4 till slut. Nu tror jag knappast på 10 mål i den här matchen men jag tror fortfarande på en fartfylld fotboll med chanser åt båda håll. Över 2,5 mål spelas och vi gör det till 1.88 hos ComeOn med en insats strax över medel.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback