Reklam

Espanyol - Real Sociedad: Över 2,5 Mål

Matchcenter
11 mars 2018 at 12:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
RCDE Stadium    Antonio Mateu
11 mar 2018 at 02:05 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 13:52) 11/03
62
0
Chans (över-under): 49-51%
Spelvärde: 107,80%
Lägsta spelbara odds: 2,04
Units: 5/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Lunchmatch från La Liga som vi hittar på RCDE Stadium där Espanyol tar emot Real Sociedad. Espanyol brukar spela väldigt defensivt men på hemmaplan är det mer fokus på offensiven och därför är det ett mycket intressant odds för överspelet.

Espanyol har inte gått särskilt starkt den här säsongen då laget placerar sig först på en 15:e plats i tabellen med 32 inspelade poäng. Det är ingen större risk att de halkar ur La Liga men nu gäller det verkligen att blicka uppåt i tabellen och plocka segrar. Laget har poäng i fem raka omgångar men fyra av dessa har slutat med ett oavgjort resultat och då står man oftast still i tabellen. Tränare Quique Sanchez Flores har fått en del kritik för sitt defensiva tänk under säsongen men på hemmaplan är det lite mer tryck i anfallsspelet, vilket vi verkligen fick se i senaste hemmamatchen mot Real Madrid (1-0). Det lär även bli lite mer offensivt mittfält i den här matchen då Sergi Darder är avstängd efter fem gula kort. Något som utan tvekan gynnar överspelet.

Real Sociedad har precis som Espanyol haft en knackig säsong då laget placerar sig på en 12:e plats i La Liga tillsammans med 33 poäng. Den bleka tabellposition kan de utan tvekan tacka sin defensiv för, som är allt annat än stabil. De har släppt in 49 mål så här långt och det håller inte om de vill vara med och slåss om europaplatserna. De får även fortsatt klara sig utan målvakt Rulli och det tycker jag är ett tungt avbräck för det defensiva. Framåt ser det desto roligare ut med 49 mål och Sociedad vet verkligen hur man ska flytta boll i anfallsspelet och ta sig till chanser. Nu har de dessutom fått tillbaka Willian Jose från skada och det är givetvis viktigt för överspelet. Han fick 20 minuter i den senaste matchen mot Alaves (2-1) och borde nu vara redo för ännu mer.

Talar för spelet:

  • Med tanke på lagens tabellplacering så borde vi få se två lag som verkligen går för segern här. De är inte heller inblandade i bottenstriden utan kan spela rätt avslappnat.
  • Espanyol är väldigt defensiva i sitt spel men på hemmaplan så tror jag att Quique Sanchez Flores trycker ut en offensivare elva och försöker bjuda på lite show.
  • Sociedad är riktigt starka i den offensiva delen med 49 mål framåt, vilket är den fjärde bästa siffran i La Liga. Defensivt ser det inte lika roligt ut med 48 insläppta mål.
  • Hemmalaget saknar mittfältaren Darder här och hos gästerna stryker vi fortsatt målvakt Rulli. Två tunga avbräck defensivt enligt mig.

Sociedad är oftast inblandade i målglada matcher och med förutsättningarna här så måste vi bara gilla de 2,20 som Unibet erbjuder för minst tre mål. Vi kastar in en medelinsats!

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback