advert

Espanyol - Granada

21 januari 2017 at 14:00 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Fyra matcher från La Liga under lördagen och vi sparkar igång det hela i Barcelona kl 13:00 då Espanyol tar emot Granada hemma på Cornella-El Prat. Hemmalaget stod för en väldigt blek insats i senaste omgången men jag tror att man tar revansch här mot ett mer lämpligt motstånd.

Espanyol har väl inte stått för någon vidare säsong så här långt då klubben värvade in en hel del starka namn inför säsongen och hade sikte på en europaplats. Nu lever förvisso drömmen om europaspel men med åtta poäng upp till Villarreal så är det bara vinst som gäller här, speciellt mot den här typen av motstånd. Laget kommer närmast från en 2-1 förlust borta mot Valencia och det var utan tvekan en av de sämre prestationerna jag sett från Espanyol den här säsongen. Det lär spelarna fått höra från Quique Sánchez Flores efter matchen och han lär kräva en helt annan inställning nu inför de egna fansen. Just på hemmaplan så är även Espanyol väldigt svårspelade med blott 2 förluster på 9 hemmamatcher. Nu har det blivit lite väl många oavgjorda resultat på dessa matcher men laget har hittat stilen på slutet med två vinster på de tre senaste hemmamatcherna, detta mot Leganes (3-0) och Sporting Gijon (2-1).

Kikar vi till frånvarolistan hos hemmalaget så har man Victor Sanchez tillbaka från skada och det är en väldigt viktigt spelare för Espanyol. Vidare så är även Pablo Piatti tillbaka efter lite ofrivillig vila mot sin gamla klubb Valencia, även det en mycket viktig spelare. David Lopez fick en smäll på knät mot Valencia men har tränat för fullt de senaste dagarna och är redo för spel. Därmed stryker vi endast Javi Lopez, Caicedo, Baptistao och Papa Diop. Inga större avbräck enligt mig även fast Baptistao stått för en del mål under säsongen.

Granada har inte gått bra den här säsongen och placerar sig just nu som nästjumbo i ligan med hela sex poäng upp till Valencia som vann sin senaste match. Otroligt viktig drabbning mot Osasuna (1-1) i senaste omgången men det hela slutade med två missnöjda lag som endast fick en poäng vardera. Med ett ganska tufft spelschema framför sig så kan inte Granada åka till Barcelona och nöja sig med en poäng, utan man måste gå för det och få kontakt med lagen ovanför. Det innebär ett Granada som måste blotta sig mer än vanligt och det är inte positivt på något sätt. Granada har även ett mycket dystert bortafacit på 0-3-6 tillsammans med 8-28 i målskillnad. Man snittar med andra ord runt tre insläppta mål per bortamatch och det plockar man inte trepoängare på.

Nu har klubben värvat in Sverrir Ingi Ingason från belgiska Lokeren men det kan inte vara det enklaste att komma till en helt ny liga och dessutom så tror jag inte på någon startplats här. Kikar vi till frånvarolistan så hittar vi spelare som Angban, Carcela, Saunier och avstängda Uche. Två tunga avbräck i Carcela och Uche som utan tvekan är två startspelare i Granada.

Espanyol lär vara revanschsugna efter bottennappet senast och med ett par viktiga herrar tillbaka i startelvan så tror jag på en helt annan insats nu. Granada däremot saknar ett par viktiga spelare och dessutom så har man ett väldigt dystert bortafacit. Jag tror på en stabil hemmaseger till slut och spelar därför Espanyol -1 till 2.04 hos ComeOn. Insatsen får ligga kring medel och vi plockar tillbaka pengarna på en uddamålsseger för hemmalaget.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback