Reklam

Enköping - Lindlöven

2 november 2016 at 12:31 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Viktig match ikväll för både Enköping och Lindlöven i den jämna västra serien. Hemmalaget har det lite mer kritiskt och en vinst ikväll är nästan ett måste om hoppet om allettan ska leva.

Enköping har återigen haft en säsong som nog gått lite sämre än dem förväntat sig. Eller frågan är om de utomstående förväntar sig mer av Enköping än vad dem själva gör. Att de har som mål att ta sig till allettan är dock ganska tydligt och det är väl ett mål som med lite flyt kan nås. Serien är dock väldigt jämn och tuff bakom Borlänge och Mariestad där alla lagen slår alla. Hemmaplan har varit en maktfaktor för de flesta lagen nu när halva serien har spelats och förmodligen fortsätter det att vara så under resterande del. Enköping har plockat 14 av 18 möjliga poäng i Bachohallen och är erkänt hemmastarka. Jämför det med bortaplan där man endast tagit två poäng. Laget man har är väl helt okej och känslan är väl att man kommer hamna utanför topp fem om man tittar på vart dem ligger för tillfället och på vad de har för trupp. De är helt okej, men kommer nog inte räcka i längden. Däremot är man starka hemma och jag tycker att bolagen övervärderar Lindlöven en aning. Det är en av mina stora anledningar till detta spel. Idag får man tillbaka två viktiga spelare från sjukdom dessutom.

Lindlöven ligger på en fjärde plats i serien med 23 inspelade poäng. Man är tippade att ta sig till allettan och med tanke på att man fått en helt okej start och ligger där man ligger så är det fullt rimligt att man klarar det tillslut. Jag tycker dock de är ganska svårbedömda. Man slog Borlänge borta i första matchen, men har också förlorat mot mycket sämre lag i den här serien. Det visar väl lite att man är väldigt ojämna i sina prestationer och med tanke på det och Enköpings hemmastyrka så kommer det betyda att Lindlöven kommer behöva prestera en toppinsats för att plocka hem sina poäng idag. Bolagen har satt Lindlövens ML-odds till 1.46, vilket är ganska lågt för ett bortalag mot ett hemmastarkt lag. Jag tycker väl att Lindlöven i grunden har ett bättre lag än Enköping, men att de ska vara såhär nedtryckta i odds mot ett ändå helt okej lag som dessutom är bra på hemmaplan, nej så överlägsna är dem inte. Lindlöven fick stryk senast med 8-2 hemma mot Borlänge. Nog för att siffrorna kanske var i överkant, men ändå åtta mål i baken.

Oddsen är för höga för att inte testa på ett bra hemmalag. Enköping ML spelas med 4 units till oddset 2.50 hos Unibet. Nu jobbar vi in en hemmaseger!

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback