advert

Elgin/Zelenay-Behar/Golubev

3 februari 2017 at 11:55 - Tennis, Challenger
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Vi fortsätter med challengern i Quimper, Frankrike. Vi har en dubbelmatch, och förutsättningarna är hardcourt, inomhus.

De var illa ute igår, Elgin/Zelenay. De förlorade första set stort och var under med break i andra set mot Jebavy/Sancic men märkligt nog var känslan så långt i matchen att de egentligen var bättre spelmässigt. Det var lite slarv, motståndarna spelade bra på de viktiga poängen och fick även ett par helt sjuka domslut med sig. Sen kom vändningen, och Elgin/Zelenay var under matchens andra halva totalt överlägsna, även om de skakade lite på slutet och det blev jämnt i supertiebreaket. De har imponerat på mig den här veckan. Först riktigt bra gjort att slå Knowle/Melzer och sen igår också, det var ett bra par de slog. De är inte samspelta sen tidigare men har visat att de passar fint ihop. Båda två servar tillräckligt bra för att hålla motståndarna borta och båda två har också tillräckligt bra returer för att hela tiden hota.

Behar/Golubev har överraskat rejält den här veckan. Först en jämn seger över Junaid/Mies. Bra gjort, men det ska väl sägas att det motståndet inte precis håller toppnivå på challengertouren. Sen igår, en tresetsseger över indierna Raja/Sharan. En ytterst orättvis sådan ska sägas. Indierna var klart bättre i det första setet men när det vankades tiebreak låste sig precis allt. De började göra dubbelfel och satte inte en retur. Sen ett andra set där indierna också var klart bättre, och vann. Men därefter tiebreak igen, och indierna satte åter inte en boll. Bara att tacka och ta emot för Behar/Golubev och de är nu alltså i semifinal.

Kvalitetsmässigt är det inget snacka. Elgin och Zelenay är mycket bättre dubbelspelare än vad Behar och Golubev är och dessutom jättefördel av det snabba underlaget. Dessutom, av det man kunnat se hittills under veckan har de varit bra mycket bättre. 1.73, finfint.
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback